Tur operatörleri Turizm buluşması

Turizm Platformu, kentin turizm potansiyelini canlandırmak amacıyla Türkiye'deki tur operatörlerini kentte davet etti.

Haberler 17.02.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediye Bakanl, Ticaret ve Sanayi Odas Bakanlnn yan sra çok sayda sivil toplum ve kamu kurum kurulularnn yer ald Diyarbakr Turizm Platformu, Türkiyedeki tur operatörlerini kentte davet etti. Platform birleenlerinden TSO Bakan Ahmet Sayar, Diyarbakra davet ettikleri, tur operatörlerinin Diyarbakrdaki normallemeyi ve tarihi zenginlikleri gördükten sonra rahatlkla tur düzenleyeceklerini ifade etti. Bölgedeki terör olaylarnn turizmi etkilediini dile getiren Sayar, öyle dedi:

TURZMDE TAA GEçLD

Diyarbakrda daha önceden kurulmu olan turizm platformu, bunun içerisinde kamu kurumlar var. Turizm ile ilgili kurulular ve meslekler bulunuyor. Turizm Platformuna DTSO olarak öncülük yapyoruz. Mevcut platform olarak, Türkiyedeki büyük tur operatörlerini Diyarbakra davet ediyoruz. Özellikle çözüm sürecinin bozulmasndan sonra kentimizdeki çatmalardan dolay turizm ve alg açsndan skntl bir durum oldu. Turizm de bundan etkilendi. Tur operatörlerini buraya davet ederek Diyarbakrdaki normallemeyi görmelerini istiyoruz. Diyarbak dünyann en eski yerleim yerleri ve kentlerinden biridir. 12 bin yllk yaam serüveninden bahsediyoruz. Buras insan olunun ilk yaama balad ve ilk budayn ekildii, hayvann ilk olarak evcilletii bir kenttir. 33 medeniyete ev sahiplii yapm, inanç ve kültür deerleri açsndan çok zengin bir kentiz. UNESCO Dünya Kültür Miras listesine girmi olan sadece ülkemizin deil dünyann en önemli deerlerinden biri olan surlarmz var. Amacm ayn zamanda bu deerlerimizi bu tur operatörlerine anlatmak. Tur operatörleri buradaki normalleme ve tarihi zenginlikleri gördükten sonra çok rahat tur düzenlene bileceini görecek.

TUR OPERATÖRLERNE DAVET

Diyarbakrda turizm alannda önemli yatrmlarn devam ettiini aktaran TSO Bakan Sayar, konumasn öyle sürdürdü:

Burada turizm altyaps da geliiyor. Yyeni açlan zincir oteller var. naat devam edenler de mevcut. Bunlarn ksa sürede tamamlanmasyla beraber turizm konaklanmas açsndan da uygun altyapya kavumu oluyoruz. Bunun dnda Diyarbakrda fuar yapamyorduk. 18-22 Nisan arasnda Diyarbakrda 8. Ortadou Tarm ve Hayvanclk Fuar yaplacak. Firmalarn ilgisinden memnunuz. Özellikle kendi ürünlerini orada sergilemek üzere ulusal düzeydeki firmalarn stant açma ilgilerinden memnunuz. Amacm Diyarbakrda konferansn, sempozyum ve heyetlerin rahat organizasyonlar düzenlemesidir. Görütüümüz bu platform arasnda TÜRSAB bölge temsilcilii de var. stanbuldaki turizm fuar EMITTte bu projeyi balattk. Ön görümeler EMITTe yapld. Tur operatörlerinden alm olduumuz geri bildirim olumlu. u an say belli deil. çerisinde önemli ve büyük firmalar var. Bir anda her eyin normallemesini beklemiyoruz. Bir anda her ey eski haline dönecek beklentimiz yok. Türkiyenin büyük ehirlerindeki yaam koullar ve güvenlik boyutu neyse Diyarbakrn da onlarn gerisinde olmadn göstermek istiyoruz. Bu organizasyonlarla önümüzdeki süreçte tekrardan turizm açsndan burada canlln yaanacan inanyoruz.

Diyarbakr Turizm ve Tantma Dernei Bakan Yardmc, Edip Paçal ise, son dönemde bölgedeki olaylar nedeniyle güvenlik açsndan ön yarg olutuunu, bu ön yargnn ortadan kalkmasn salamaya çaltn anlatrken, Diyarbakr Surlar ve Hevsel Bahçesinin UNESCO Kültür Miras Listesine girmesi nedeniyle, tarihi ve kültürel deerlerimizi yerinde görmelerini salamak dier bir amacmz. Gastronomi konusundaki zenginliimizi bizzat tattrarak, esiz mutfak kültürümüzü tantmak gibi konular dorultusunda tur operatörleri vastas ile Diyarbakra gelecek turist saysnn artna katk salayacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git