TÜRİB seminerine yoğun ilgi

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) tarafından, 2019 yılında faaliyetlerine başlayan Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nın (TÜRİB) çalışmaları ve işleyişi hakkında, TÜRİB AŞ, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Ziraat Bankasın katılımı ile bilgilendirme semineri düzenlendi.

Haberler 28.02.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRB Genel Müdür Yardmcs Necla Küçükçolak, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Lisansl Depoculuk Bakan Gökhan Gürbüz, Ziraat Bankas Bölge Bakan Fersend Adyamann konumac olarak yer ald seminere, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Ziraat Odalar Bakanlar, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Krsal Hizmetler Daire Bakan Mustafa Korkutan, çevre illerin ticaret borsalar genel sekreterleri, kamu ve özel bankalarn temsilcileri, bölgede bulunan lisansl depo müdürleri, DTB yönetim kurulu, meclis üyeleri ile üretici ve yatrmclar katld.

ÜRÜNLER ELEKTRONK ÜRÜN SENED LE SATILA BLNYOR

DTB konferans salonundaki toplantnn açl konumasn gerçekletiren Diyarbakr Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, TÜRBin balca amaç ve faaliyet konusunun 5300 sayl kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde lisansl depo iletmecilerince oluturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayal vadeli ilem ticaretinin yürütülmesini salamak üzere borsaclk faaliyetinde bulunmak olduunu söyledi. Yeil, DTB TÜRBin kurucu ortaklarndan biridir. 2019 ylnda faaliyetlerine balayan TÜRB ile Türkiyedeki lisansl depolarda bulunan ürünler elektronik lisansl ürün senedi ile kolayca alnp satla bilinmektedir. Bunu gerçek kiiler de yapabilir tüzel kiiler de yapabilir. Diyarbakr Ticaret Borsas TÜRBin Diyarbakr acentasdr. Sisteme kayt olmak isteyen herkes borsamza gelerek kayt olabilir, sistem hakknda detayl bilgi alabilir. Burada amaç salkl bir zeminde tarmsal ticaretin gerçeklemesini salayp, arz deiimlerinin olduu dönemlerde ciddi fiyat deiimlerinden çiftçinin ve yatrmcnn korunmasn salamaktr dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Lisansl Depoculuk Bakan Gökhan Gürbüz lisansl depoculuk ve TMOnun bu yöndeki faaliyetlerini, TÜRB Genel Müdür Yardmcs Necla Küçükçolak TÜRBin faaliyetleri ve ileyi, ilem platformunun kullanlmas ve elektronik lisansl ürün senedi alm satmnn nasl yaplacan, bültenler ve fiyat analizleri, Ziraat Bankas Bölge Bakan Fersend Adyaman ise Ziraat Bankasnn bu konudaki faaliyetleri hakkndan hakknda sunum gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git