Turist rehberine kredi imkanı geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, çok düşük faizli ve 10 bin liraya kadar limitli bir krediyi profesyonel turist rehberlerinin kullanımına açtıklarını bildirdi.

Haberler 20.04.2020 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ersoy, yapt yazl açklamada, profesyonel turist rehberlerine yönelik kredi hazrln Hazine ve Maliye Bakanl ile tamamladklarn belirtti.

Türkiyede aktif olarak çalan 8 bin profesyonel turist rehberinin bulunduunu aktaran Ersoy, 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli, çok düük faizli ve 10 bin liraya kadar limitli bir krediyi profesyonel turist rehberlerinin kullanmna açtk. Rehberlerin tamam yararlanabilecek. ifadelerini kulland.

TURST REHBERLERNE DESTEK

Bakan Ersoy, koronavirüs salgn nedeniyle müze ve ören yerlerinin kapal olmasndan dolay MüzeKartlarn süresinin uzatlacan kaydederek Ziyaretçiler müzelerimize yeter ki gelsinler. Biz onlar üzmeyiz. Müzelerimizin kapal kald süreyi kartlarn biti sürelerine ilave edeceiz. açklamasnda bulundu.

Türkiye Turizm Tantm ve Gelitirme Ajans ile mays aynn ortasndan itibaren youn bir tantm çalmasna balayacaklarn da belirten Ersoy, ülkeler ve havalimanlarnn olduu bölgeler baznda balatacaklar bu çalmalar kapsamnda, hedef pazarlarn ulusal ve sosyal medyalarnda çok ciddi tantm yapacaklarn ifade etti.

Ana Sayfaya Git