Turizm bereketi

"Sakin şehir" Halfeti turizm sezonuna hızlı başladı

Haberler 25.04.2022 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesinin Sakin ehirler anda yer alan, sahil kenti görünümlü anlurfann Halfeti ilçesinde turizm hareketlilii yaanmaya balad.

Birecik Baraj dolaysyla bir bölümü sular altnda kalan, sakin ve huzur veren özelliiyle Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesinin 2013 ylnda Sakin ehirler ana dahil ettii Halfeti, tarihi ta evleri ve doal güzellikleriyle turist çekiyor.

Turizm sezonunda bölgeye gelen yerli ve yabanc ziyaretçilerin ilgi oda olan ilçede ilkbaharla birlikte turizm hareketlilii yaanyor.

MAYIS AYINDA BÜTÜN REZERVASYONLARIMIZ DOLDU

Halfeti Turizmi Gelitirme Kooperatifi Bakan Yardmcs Numan Klnç, AA muhabirine, 22 yl önce sular altnda kalan ilçenin artk geçim kaynann turizm olduunu söyledi.

lçede 50 civarnda tur teknesinin bulunduunu belirten Klnç, öyle konutu:

Bayramn ilk gününden itibaren mays aynda bütün rezervasyonlarmz doldu. Gelen misafirlerimizden daha önceden rezervasyon yapmalarn istiyoruz. Gerçekten ar younluk var. nallah mays ve haziran ayn tüm turizm sektörü paydalarmzla beraber güzel bir ekilde geçiririz. Gelenlerin rezervasyon yapmalarn istiyoruz çünkü ar bir younluk bekliyoruz. Pandemi 2 yldan beri bütün ülkenin olduu gibi bizim de belimizi büktü. Hem pandemiden çk hem de k içeride geçiren insanlar, doal olarak nisanda oruç olduu için daha çok mays ayna yükleniyor.

TREKKNG VE DALI TURZM ÖNERS

anlurfa Turizm Komitesi Bakan Mehmet Kamil Türkmen de Halfetide ziyaretçilerin daha çok doal yapya uygun olan tarihi konaklarda arlandn belirtti.

Halfetinin her geçen gün turizmde daha önemli bir yere geldiini vurgulayan Türkmen, unlar söyledi:

Bizim Halfetide destinasyonlar daha çok gelitirmemiz gerekiyor. Bu destinasyonlara trekking ve dal turizmini de ekleyerek birden fazla rota belirlenebilecek kapasite ilçemizde var. Yine Karagül ve Mezopotamya sümbülü gibi çok endemik bitkiler var. Bunu da turizmin bir parças haline getirebiliriz. Yine Gaziantep hemen yan banda, anlurfann tam ortasnda kalan Halfeti gastronomi kültürüyle de ön planda yer alyor. Özellikle meyve çeitlerinden yemekler servis ediliyor. Bu insann ister istemez ilgisini çekiyor. Festivaller ve alternatif rotalarn gelitirilmesiyle Halfeti turizmi bal bana bir destinasyon olmaya çok güçlü aday görünüyor.

Ana Sayfaya Git