Turizm fuarına büyük ilgi

Van TSO Başkanı Necdet Takva "Fuara Azerbaycan, İran, Irak, Arap ülkeleri ve Ermenistan'dan yoğun katılımın olduğunu biliyoruz"

Haberler 03.10.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda ran, Azerbaycan, Gürcistan ve Iraktan turizm firmalarnn katlmyla düzenlenen 10. Dou Anadolu Uluslararas Turizm ve Seyahat Fuarn 3 günde 51 bin 835 kii ziyaret etti.

Türkiyenin en büyük tantm etkinliklerinden biri olarak deerlendirilen fuarda turizm firmalar yetkilileri, yeni organizasyonlarla ilgili anlamalara imza att.

Van Ticaret Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Necdet Takva, bir turizm kenti olan Vanda, bu sektörün canl tutulmas ve bölgesel turizm faaliyetlerinin etkin hale getirilmesi konusunda farkndalk oluturma çalmalarna 10 yl önce baladklarn belirtti.

lk zamanlarda küçük ölçekte balatlan fuarn u anda uluslar aras boyuta tandn aktaran Takva, Vann yüzünü douya dönmesi ve yeni pazarlara açlmasyla turizmin farkl bir ivme kazandn kaydetti.

Türkiyenin douya açlan kaps olan Vanda yaanan hareketlilik ve turizmde bölgesel i birliinin gelimesinin ülke ekonomisine katma deer saladn vurgulayan Takva, öyle konutu:

Geçen yl bir milyona yakn ranlnn kapdan giri yaparak kentimizde ve Türkiyenin farkl destinasyonlarnda bulunmas Türkiyenin ekonomisine de katk salad. Hedefimiz önümüzdeki yl 1,5 milyon turiste ulamak, sonrasnda da yeni hedefler belirleyerek her yl sayy artrmak. Bu ylki fuar, 300ün üzerinde temsiliyetin saland bir etkinlik oldu.

Vann bir fuar ve kongre merkezi olma özeliini ön plana çkardn dile getiren Takva, ylda ortalama 6 fuar gerçekletirerek bu konudaki farkndal üst düzeye tamaya çaltklarn aktard.

Takva, Vann bölgenin lider kenti olduunu ve bu misyona yakan aktivitelerle gündeme geldiini bildirerek, Vann kazanmas, ülkenin kazanmas demektir. Fuara Azerbaycan, ran, Irak, Arap ülkeleri ve Ermenistandan youn katlmn olduunu biliyoruz. Gelecek yl Uzak Dou ülkelerinden çin, Japonya ve Malezyay ön görüyoruz. Yirmiden fazla ülke temsiliyetinin salanabilecei bir turizm fuar olmasn hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

- Fuar youn bir katlmla gerçekleti

Ajans Asya Fuarclk Yönetim Kurulu Bakan Süleyman Güler ise fuara önceki yllardan daha fazla katlmn olduunu aktard.

Birçok ilden ve özellikle yurt dndan ziyaretçinin fuar için kente geldiini anlatan Güler, 51 bin 835 kii fuar ziyaret etti. Bu, turizm fuar için önemli bir rakam. rann Fars bölgesini Tahran, sfahan, Zeycan, Mehet gibi büyük ve zengin illeri hedeflemitik. Ayn ekilde bizim için büyük bir potansiyel olan Azerbaycan da hedef pazarlarmz arasna almtk. Ayn ekilde Türkiye genelinde tur operatörleri acente ve büyük otelleri Vana getirerek bir çok önemli balantlar yapmalarn saladk. diye konutu.

Asya ve Orta Dou ülkelerine hitap ettiklerini, bu yönüyle Türkiyenin en verimli fuarlarndan birini düzenlemenin mutluluunu yaadklarn kaydeden Güler, gelecek yl daha geni yelpazeye hitap eden bir organizasyona imza atacaklarn bildirdi.

Fuar için yurt dndan ve birçok ilden çok sayda kiinin Vana geldiini, ziyaretçilerin yaptklar alveri ve konaklamayla kent ekonomisine katk saladn ifade eden Güler, Bu tür fuarlar ilin markalamasna, kalknmasna katk salyor. Bu yl 5 fuar düzenledik yaklak 450-500 bin ziyaretçiyi arladk. Amacmz daha çok nitelikli ziyaretçi çekmek. Yl sonuna kadar hedefimiz bir milyon ziyaretçi. dedi.

Ana Sayfaya Git