Turizme destek paketi!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), salgının etkilerinin azaltılmasını desteklemek amacıyla Turizm Destek Paketi Uygulamasına başlanacağını bildirdi.

Haberler 17.10.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBBden yaplan açklamaya göre salgnn etkilerinin azaltlmas, üretim ve istihdam kapasiteleri ile piyasa deerlerinin korunmasn desteklemek amacyla, turizm sektöründeki iletmeler yannda bu iletmelerin tedarikçilerinin maa ve kira ödemeleri ile sözleme veya faturaya bal sabit giderlerinin, nakit ihtiyaçlarnn ve kurumsal kredi kart harcamalarnn karlanmas için Turizm Destek Paketi Uygulamasna balanacak.

TURZM SEKTÖRÜNE DESTEK PAKET

Hazine ve Maliye Bakanl garantisi ve Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafndan 10 milyar TL kredi salanacak. Krediler, 1 Kasm 2021 tarihini amamak kaydyla, azami 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere 48 ay vadeli olacak. Faiz oran, sabit faizli krediler için azami yüzde 14,5, deiken faizli krediler için TLREF + 250 baz puan olarak belirlendi.

Yararlanc bana kefalet üst limiti 32 milyon TL ve kredi üst limiti 40 milyon TL olacak. Kredi ve kefalet limitleri ciro aralklarna göre olacak. Uygulama esaslarna ilikin detaylar Kredi Garanti Fonunun internet adresinde yer alyor.

Turizm Destek Paketini kullandracak bankalar; Akbank, Albaraka Türk Katlm Bankas, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, Bankas, Kuveyt Türk Katlm Bankas, QNB Finansbank, TEB, Türkiye Finans Katlm Bankas, VakfBank, Vakf Katlm Bankas, Yap Kredi, Ziraat Katlm Bankas ve Ziraat Bankas olarak sraland.

Ana Sayfaya Git