Turizme katılım!

DİYARBAKIR’da seyahat acentalarıyla bir araya gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya turizmin Antalya’dan, İzmir’den, Denizli’den çok Diyarbakır’a lazım olduğunu belirterek, "Turist sayısı geçen seneki rakamla yarım milyonu aştı. İnşallah bu sene 1 milyonları zorlayacağız" dedi.

Haberler 24.04.2019 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acentalarn 5 ayr ilde düzenleyecei organizasyonlarla bir araya getiren TÜRSAB bulumalarn ilkini Diyarbakrda gerçekletirdi. Otelde düzenlenen etkinlie TÜRSAB Bakan Firuz Balkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile seyahat acentalarnn temsilcileri katld. TÜRSAB Bakan Firuz Balkaya burada yapt konumada, Diyarbakrn turizm potansiyeli çok yüksek bir destinasyon olduunu ifade ederek, Bilindii üzere, Diyarbakr Kalesi ve Hevsel Bahçeleri, UNESCO tarafndan 2015te Dünya Miras olarak tescil edildi. Alnan bu karar, üphesiz ki Diyarbakrn bir turistik destinasyon olarak daha geni kitlelere tantlmas ve marka bir destinasyona dönümesi için çok önemli bir katk salamtr, salamaya da devam edecektir. Diyarbakr 2018 ylnda yüzde 40a yakn bir artla 400 binin üzerinde yerli ve yabanc turiste ev sahiplii yapt. Diyarbakr sahip olduu tüm bu niteliklerle ülkemizin turizm açsndan gelimeye en açk kentlerinden biri konumunda. Biz de TÜRSAB olarak Diyarbakr turizminin geliimi için elimizden gelen tüm destei sarf ediyoruz. Bölgemizde turizmin gelimesi hem bizler için hem de bölge için çok anlaml sonuçlar douracak. Turizmin gelimesi demek Diyarbakrn gelimesi demek, yüzlerce gencimize yeni bir i, yeni bir bak açs kazandrmak demek. Bu corafya, turizm açsndan ilenmemi hazine gibi bir deere sahip. Bu hazineyi hep birlikte parlatp, bata Türkiye olmak üzere dünya kamuoyuna sunmalyz. Buradaki güzellikleri kültürel ve tarihi deerleri, farkllklar herkesin görmesi lazm. Hep birlikte bunun için çaba gösteriyoruz. Turizm snrlar kaldryor. Turizm demek refah demek, i demek, a demek, kültür alverii demek, birbiriyle tan olmak demek dedi.

TURZM EN çOK DYARBAKIRA LAZIM

Bu bölgenin en çok ihtiyac olan eyin turizm olduunu vurgulayan Balkaya, Turizm Antalyadan, zmirden, Denizliden, Afyondan çok daha fazla Diyarbakra lazm. En çok turizme ihtiyacmz olan bölge Diyarbakr bölgesidir. Bu anlamda iç turizmin gelimesi için balattmz info gezilerimiz her anlamda çok verimli geçiyor. Hem siz deerli yol arkadalarmzla buluarak kocaman bir aile olduumuzu gösterdik hem destinasyonlarmz yerinde tantarak deneyimledik hem de sorunlar ve çözüm önerilerimizi yüz yüze konutuk. Göreve geldiimiz günden beri yurt içinde ve dnda uluslararas öneme sahip 19 fuara katlarak turizmin nabzn tuttuk. Sizlerden aldmz bu güçle çalmalarmza ara vermeden devam edeceiz. Seyahat acentalar, yeni çkacak yasamzn ardndan yeni bir soluk yakalayacak. Hepinizin de yakndan takip ettii gibi yeni yasayla ilgili çalmalarda sona yaklatk. Yeni yasada belge devrinden teminata, aidatlardan yeni kurulua kadar her konuda acentalarmzn haklarn koruyacak revizyonlarla ilgili çalmalar yaptk. Sektör olarak çkmasn dört gözle beklediimiz yasa konusunda emei geçen herkese teekkür ederim. Geçen seneki rakamla yarm milyona yaklat. nallah bu sene 1 milyonlar zorlayacaz. Biz de elimizden geldii kadar yardmc oluyoruz. nallah sonuçlar alacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git