Türk-İş'ten emeklilikte yaşa takılanlara tam destek

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, "Bizim için emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülmesi, asgari ücretin yükseltilmesi ve KİT'lerdeki taşeron işçilerin kadroya alınması kadar önemli." dedi.

Haberler 15.10.2018 - 12:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

24 Haziranda yaplan seçimler öncesi baz siyasi partilerin seçim beyannamesinde yer verdii emeklilikte yaa taklanlar sorunu, baz milletvekillerinin verdii kanun teklifleriyle gündemdeki yerini koruyor.

Prim gün sürelerini doldurmalarna ramen ya artna takldklar için emekli ayl almaya hak kazanamayanlara bir destek de Türk-ten geldi.

Türk- Genel Bakan Ergün Atalay, AA muhabirine yapt açklamada, 1999dan sonra sosyal güvenlik mevzuatnda yaplan deiikliklerle emeklilik için gerekli ya kademesinin yükseltildii ve emekli ayl balanmasnn geciktirildiini söyledi.

Yaklak 500 bin kiiyi etkiliyor

Bugün sigortallk süresi ve prim ödeme gün saysn yerine getiren yüz binlerce kiinin ya artn yerine getiremedii için emekli olamadna dikkati çeken Ergün Atalay, unlar kaydetti:

Emeklilikte yaa taklanlarn durumu toplumsal bir soruna dönümü durumda. Bu kapsamda kaç kiinin olduu net olarak bilinmiyor ama bizim hesaplamalarmza göre yaklak 500 bin kiiyi etkiliyor. Türk- olarak, toplumsal bir soruna dönüen bu konunun çözüme kavuturulmas için siyasi partilerin ve baz milletvekillerinin ortaya koyduu iradeyi destekliyoruz.

Tüm partilerin el birliiyle çözülmeli

Atalay, emeklilikte yaa taklan birçok kiinin ekonomik yönden maduriyet yaadn vurgulayarak, bu kiilerin ilerleyen yalar gerekçe gösterilerek baz iverenlerce tercih edilmediine iaret etti.

Yaanan maduriyetlerin görmezden gelinmesinin mümkün olmadn ifade eden Ergün Atalay, Bizim için emeklilikte yaa taklanlar sorununun çözülmesi, asgari ücretin yükseltilmesi ve KTlerdeki taeron içilerin kadroya alnmas kadar önemli. Bu sorun, Meclisteki tüm partilerin el birliiyle vakit kaybedilmeden çözülmeli. Biz Sosyal Güvenlik sistemine yük olunmadan bir formül gelitirileceine inanyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git