Türk-İş'ten "koronavirüs fırsatçıları"na tepki

Türk-İş Genel Başkan Ergün Atalay, "İki yıl önce döviz kurlarındaki yükselişi bahane edip bazı ürünlerin fiyatını yükselten fırsatçılar, bugün koronavirüs salgınıyla iş başında. Fakir fukaranın nafakasına göz diken kriz simsarlarına fırsat verilmemeli." dedi.

Haberler 16.03.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Atalay, çinde ortaya çkan yeni tip koronavirüs salgnnn tüm dünyada halk saln tehdit ettiini belirterek, geçtiimiz hafta Türkiyede de ilk vakann açklandn anmsatt.

Salk Bakanlnn ald tedbir ve uygulamalarn, salgnn Türkiyede yaylmasn önleyici nitelikte olduunu ifade eden Atalay, hükümetin koronavirüse kar ald okullarn tatil edilmesi, spor müsabakalarnn seyircisiz yaplmas gibi önlemleri desteklediklerini söyledi.

Atalay, vatandalardan salgn karsnda tedbirli, soukkanl ve saduyulu olmalarn isteyerek, el ykamak bata olmak üzere gerekli hijyen kurallarnn titizlikle uygulanmas gerektiini hatrlatt.

FIRSATçILAR EN AIR EKLDE CEZALANDIRILMALI

Toplumun büyük bir bölümünün koronavirüs salgnnn tedirginliini yaad bir ortada baz kiilerin bu durumu frsata dönütürdüüne dikkati çeken Atalay, öyle konutu:

Ülkemizde koronavirüs vakasnn açklanmasnn ardndan maske, makarna, kolonya gibi baz ürünlerin fiyatlarnda fahi artlarn yapldn görüyoruz. ki yl önce döviz kurlarndaki yükselii bahane edip baz ürünlerin fiyatn yükselten frsatçlar, bugün koronavirüs salgnyla i banda. Fakir fukarann nafakasna göz diken kriz simsarlarna frsat verilmemeli. Bu kii ve kurumlar en ar ekilde cezalandrlmaldr.

Ana Sayfaya Git