Türk-İş, Hak-İş ve DİSK asgari ücret gündemini değerlendirdi

Üç sendikanın bir araya geldiği toplantıda, 4 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmelerinde işçi kesiminin talepleri konusunda görüş alışverişinde bulunulup, dirsek temasının sürdürülmesi kararlaştırıldı

Haberler 02.12.2020 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk-in bu yl Asgari Ücret Tespit Komisyonunun içi heyetinde engelli bir asgari ücretli çalana yer verecei örenildi

Türk-, Hak- ve DSK, 4 Aralkta balayacak asgari ücret görümelerinde içi kesiminin talepleri konusunda görü alveriinde bulunmak üzere bir araya geldii toplantda üç konfederasyonun dirsek temasn sürdürmesi kararlatrld.

Dorudan 7 milyona yakn çalan, dolayl olarak ise tüm vatandalar ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalmalar 4 Aralktaki ilk toplantyla balayacak.

Zam pazarl öncesi Türk-, Hak- ve DSK, içi kesiminin talepleri konusunda görü alveriinde bulunmak üzere Türk-in ev sahipliinde bir araya geldi.

Türk- Genel Bakan Ergün Atalay, Hak- Genel Bakan Yardmcs Osman Yldz ve DSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgünün katld toplantda, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda içi heyetine bakanlk eden Türk- Genel Eitim Sekreteri Nazmi Irgat da yer ald.

Samimi bir havada geçen toplantda, 4 Aralkta balayacak asgari ücret görümelerinde içi kesiminin talepleri konusunda görü alveriinde bulunuldu.

Daha önce kdem tazminatnn fona devredilmesi ile esnek çalma düzenlemelerine kar birlikte hareket eden 3 konfederasyon, asgari ücret konusunda da dirsek temasn sürdürme karar ald.

ATALAY, 3 ARALIKTA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonunda içi kesimi temsil eden Türk-, 2018deki asgari ücret görümelerinde farkl bir uygulamaya giderek komisyonun 5 kiilik içi heyetinde kadn bir çalana yer vermiti. Yalova Üniversitesinde özel güvenlik görevlisi olan Gülden Görmez, o ylki komisyonda yer almt.

Türk-in bu yl da benzer bir deiiklie gidip, içi heyetinde engelli bir asgari ücretli çalana yer verecei örenildi.

Türk- Genel Bakan Atalayn 3 Aralk Dünya Engelliler Gününde bir basn toplants düzenleyip, içi heyetinde yer alacak üyeleri tantmas ve asgari ücret görümelerindeki taleplerini dile getirmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git