Türk-İş'ten üç aşamalı eylem kararı

Konfederasyonun Kamu Koordinasyon Kurulu, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşma sağlanmaması üzerine üç aşamadan oluşan eylem kararı aldı.

Haberler 10.08.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk- Kamu Koordinasyon Kurulu, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu Sözlemesinde anlama salanmamas üzerine üç aamadan oluan eylem karar ald.

Türk-ten yaplan yazl açklamaya göre, Kurul toplu i sözlemesinde gelinen son durumu deerlendirmek için Konfederasyon Genel Merkezinde topland.

Hükümetin yapt son zam teklifini ele alan ve bunu kabul edilemez bulan Kurul, u kararlar ald:

Üç AAMALI EYLEM

15 Austos Perembe sabah, hazrlanan bildiri i yerlerinde mesai baladnda okunacak ve ardndan bir saat oturma eylemi yaplarak içilerin üretimden gelen gücü gösterilecek.16 Austos Cuma i yerlerinde içiler öle yemei yemeyerek ortak tepkilerini gösterecek. 19 Austos Pazartesi Türk- üyesi sendikalarn bütün genel bakan ve merkez yöneticileri ile ube yönetim kurulu üyeleri saat 10.00da Ankarada genel merkez binasnda toplanacak. Daha sonra Güven Parka gidilerek kitlesel basn açklamas yaplacak.

Açklamada, Türk- Bakanlar Kurulunun 15 Austos Perembe gününden itibaren Ankarada olaanüstü toplanarak gelimeleri deerlendirecei ve gerektiinde yeni kararlar alaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git