Türk markalarına reklam desteği

"Tamamı veya belirli bir kısmı Türkiye'de çekilmiş ve yurt dışında gösterimi, satışı yapılmış sinema, belgesel, televizyon dizisi, animasyon ve program formatlarına verilen reklam giderlerini yüzde 50 oranında ve 100 bin dolara kadar destekliyoruz"

Haberler 21.05.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, tamam veya belirli bir ksm Türkiyede çekilmi ve yurt dnda gösterimi, sat yaplm sinema, belgesel, televizyon dizisi, animasyon ve program formatlarna verilen reklam giderlerinin, Türk Ticaret Kanunu hükümlerince kurulan irketler için yüzde 50 orannda ve 100 bin dolara kadar desteklendiini belirtti.

Zeybekci, bakanlnn hizmet ihracat alannda yürüttüü faaliyetlere ilikin açklamalarda bulundu.

Cumhuriyetin 100. yl olan 2023e yönelik olarak ülke için hizmet ihracat hedefi oluturulmas ve bu hedefe bütüncül stratejilerle ulalmas amacyla Ekonomi Bakanlnca 2023 Hizmet hracat Stratejisi çalmas balatldn anmsatan Zeybekci, Hizmet hracat Stratejisi ile Türkiyenin hizmet ticaretinde artan oranda ve sürdürülebilir ihracat geliri elde etmesi için sektör baznda kültür, eitim, biliim-yazlm, yolcu tamacl, yük, eya tamacl ve lojistik, turizm, salk, müteahhitlik ve teknik müavirlik hizmetleri gibi 8 sektöre ilikin stratejiler gelitirilmesini hedefledik. diye konutu.

Zeybekci, Hizmet hracatçlar Birliinin martta kurulduunu da hatrlatarak, bunun Türkiyenin ihracat hedefleri açsndan çok önemli olduunu söyledi.

- Film sektörüne büyük destek

Uluslararas rekabetin güçlendirilmesi, markalama, hizmet gelirlerinin artrlmas ve sektörün d pazarlara açlmas amacyla Hizmet Ticareti Destek Program gelitirildiine dikkati çeken Zeybekci, bu kapsamda eitim, salk turizmi, biliim ve yönetim danmanl sektörlerinin yan sra film sektörünün de desteklendiini kaydetti. Film sektörü destei hakknda bilgi veren Zeybekci, sözlerini öyle sürdürdü:

Tamam veya belirli bir ksm Türkiyede çekilmi, üretilmi ve yurt dnda gösterimi, sat yaplm sinema, belgesel, televizyon dizisi, animasyon ve program formatlarna verilen reklam giderleri, Türk Ticaret Kanunu hükümlerince kurulan irketler için yüzde 50 orannda ve 100 bin dolara kadar destekleniyor. Türkiye hracatçlar Meclisi (TM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB), D Ekonomik likiler Kurulu (DEK), ihracatç birlii, ticaret ve sanayi odas, sektörel dernek, birlik veya konsey gibi ibirlii kurulular için ise anlan giderler yüzde 70 orannda ve 200 bin dolara kadar karlanyor.

Zeybekci, reklam yaplan ürünün Türk markas olmasnn önemine iaret ederek, desteklenecek reklamlarn marka, logo, reklam filmi, imaj ve imaj konumlandrma eklinde olabileceini anlatt. Zeybekci, destek bavurularnn, filme reklam veren kurulu tarafndan ilgili incelemeci kurulua Kaytl Elektronik Posta (KEP) üzerinden yaplacan da aktard.

Ana Sayfaya Git