Türk oyun geliştiricileri sektörün devleriyle bir araya gelecek

Oyun geliştiriciler ile oyun sektörünün önde gelen firmaları 'Mobidictum Business Network’ etkinliğinde bir araya gelecek. Etkinliğin, yeni iş birlikleri ve yeni yatırımları gündeme getirmesi bekleniyor.

Haberler 03.05.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mobil oyun haber platformu Mobidictum tarafndan düzenlenen Mobidictum Business Network etkinlii, 8-9 Mays tarihleri arasnda Türk oyun gelitiriciler ile oyun sektörünün önde gelen firmalarn bir araya getirecek. Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüü (GAOSB) i birlii ile hayata geçirilen Gaziantep OSB Teknokentin sponsor olduu etkinlik neticesinde yeni i birlikleri ve yeni yatrmlarn gündeme gelmesi bekleniyor. Oyun yaynlarken dikkat edilmesi gerekenler ve gelir modeli gelitirmesine kadar oyun gelitiriciler için birçok konunun ilenecei etkinlikte katlmclar ayrca birebir görümeler de yaparak yeni i birliklerine kap aralayacaklar. Milyonlarca dolarlk ihracat hacmi bulunan oyun sektörünün bu etkinlik ile birlikte ihracat hacmini de büyütecei öngörülüyor.

NOVASYON VE TEKNOLOJ BARINDIRAN çALIMALARA DESTEE DEVAM EDECEZ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise üniversite bünyesinde teknoloji ve inovasyon alannda önemli çalmalar hayata geçirmenin yan sra üniversite-sanayi i birlii çerçevesinde genç giriimcilere de destek olduklarn belirtti. Türkiyedeki 86 teknokentin sadece altsnn OSB içerisinde olduunu kaydeden Dereli, Biz de bunlardan birisiyiz. Bu organik ve güçlü i birliiyle hem sanayicilerimiz hem öretim elemanlarmz hem de giriimcilerimiz için mükemmel bir ekosistem olutu. Geçen ay Teknokentte faaliyet gösteren Tenet Gamesin gelitirdii oyun 170 farkl ülkede 5 milyon indirme saysna ulama baars gösterdi. Bugün de oyun endüstrisi için önemli olan Mobidictum Business Network etkinliine Gaziantep OSB Teknokent olarak sponsor olduk. novasyon ve teknoloji barndran gelecein sektörlerine uzanan buna benzer çalmalara her zaman destek vermeye devam edeceiz dedi.

ETKNLKTE NELER OLACAK?

Mobidictum Business Network etkinliinin detaylar ile ilgili yaplan açklamada, u ifadelere yer verildi:

ki gün boyunca çevrimiçi olarak düzenlenecek etkinlikte, oyun sektöründe hizmet veren 25ten fazla uzman konumac, uzmanlarn yapaca 20 saatten fazla konuma yer alacak. Oyun gelitiricilerin finansmanlarn artrmak için yaync ve yatrmclar, oyunlara seviye atlatabilecek servis salayc firmalar, yeni firmalarn göz önüne çkabilecei Sanal Fuar alanlar, gizli kalm yetenekleri ön plana çkaracak. Bamsz Oyun Gelitirici Oyunlar Sergi alan olacak. Temel olarak Türk gelitiricilerin ve oyun sektörünün önde gelen servis firmalarn bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikte, bir oyun gelitiricisinin bilmesi gereken püf noktalar da ele alnacak. Bunun yan sra mobil oyunlar için dijital ve geleneksel pazarlama stratejileri, yaynclarn ilgi alanlar, yatrmclarn gelitirici stüdyolardan beklentileri, baarl stüdyolardan tecrübe aktarm, birçok yeni gelir modeli ve oyunlar daha fazla büyütmeye yönelik ipuçlar gibi birçok konu masaya yatrlacak.

Ana Sayfaya Git