TürkAkım alım terminalinin yüzde 95'i tamamlandı

TürkAkım doğal gaz boru hattının Kıyıköy'de yer alan alım terminali inşaatının yüzde 95'i bitti.

Haberler 15.08.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus gazn Türkiyeye ulatracak ve buradan da Avrupaya tayacak TürkAkmdoal gaz boru hattnn Trakya kysndaki Kyköyde yer alan alm terminalindeki inaat çalmalarnn yüzde 95i tamamland.

TürkAkm proje irketinden yaplan açklamada, çalmalarn takvime uygun ekilde ilerledii ve doal gaz aknn 2019 sonunda balamasnn öngörüldüü belirtildi.

Yüzde 95i tamamlanan inaat çalmalarnda, 100 kadar proje bölgesinden olmak üzere dorudan ve dolayl bin 700ü akn kiinin istihdam edildii kaydedilen açklamada, u ifadelere yer verildi:

TürkAkm alm terminali, Trakya bölgesinde Kyköy beldesi yaknnda hayata geçiriliyor. Alm terminali iletime girdiinde, doal gazn Türkiye iletim ebekesine girmeden önce akn, scakln, basncn ve bileimini ölçecek. TürkAkm, ylda 31,5 milyar metreküp doal gaz aktarm kapasitesine sahip olacak. Bu rakam, 15 milyon hanenin yllk enerji talebine karlk geliyor.

Rus gazn Türkiye ve Avrupaya tayacak TürkAkm doal gaz boru hatt, her biri yllk 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki hattan oluacak. TürkAkmda birinci hattan gelecek 15,75 milyar metreküplük doal gaz, Rusyann Anapa kentinden Kyköye tanacak. Kyköydeki alm terminalinin

tamamlanmasyla yl sonunda ilk gazn Türkiyeye gönderilmesi hedefleniyor. Proje kapsamndaki ikinci hat üzerinden gönderilecek ayn miktardaki doal gaz ise Türkiyeden Avrupaya ulaacak.
Ana Sayfaya Git