"Türkiye için öncelik tarım olmalı"

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: "Yapısal sorunlarımızı çözer, tarımı daha fazla desteklersek, tarım ve gıda ihracatımızı zorlanmadan 40-50 milyar dolara çıkarabilir, milyonlarca insanımıza yeni iş olanakları sağlayabiliriz. Yeni dönemdeki reformlar bu amaca yönelik olarak planlanmalıdır"

Haberler 11.07.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, tarma öncelik verilmesini isteyerek, Yapsal sorunlarmz çözer, tarm daha fazla desteklersek, tarm ve gda ihracatmz zorlanmadan 40-50 milyar dolara çkarabilir, milyonlarca insanmza yeni i olanaklar salayabiliriz. Yeni dönemdeki reformlar bu amaca yönelik planlanmaldr. ifadesini kulland.

Bayraktar, yapt yazl açklamada, Türkiyenin imkan, potansiyel ve kabiliyetleriyle, yetimi insan gücüyle, ekonomisiyle, stratejik konumuyla, güçlü ordusuyla, yer alt ve yer üstü zenginlikleriyle büyük bir ülke olduunu ancak çeitli konularda çözüm bekleyen sorunlar bulunduunu belirtti.

Türkiye için öncelik tarm olmal

Bu sorunlar rahatlkla çözecek imkanlarn olduunu ifade eden Bayraktar, Türkiyenin artk asl gündemi olan tarma, sanayiye, istihdama, ihracata, eitime, kalknmaya younlamas ve yapsal sorunlarn ortaya koyaca reformlarla çözmesi gerektiini vurgulad.

Bayraktar, gda ve tarmn sadece Türkiyenin deil, tüm dünyann sorunu olduuna iaret ederek, unlar kaydetti:

Ülkemiz için de öncelik tarm olmaldr. Tarmda olaanüstü potansiyele sahip ülkemiz, bu potansiyeli harekete geçirebilirse, sadece ülkeyi beslemekle kalmaz, içinde bulunduu bölgenin gda açnn büyük bölümünü rahatlkla kapatabilir. Yapsal sorunlarmz çözer, tarm daha fazla desteklersek, tarm ve gda ihracatmz zorlanmadan 40-50 milyar dolara çkarabilir, milyonlarca insanmza yeni i olanaklar salayabiliriz. Yeni dönemdeki reformlar bu amaca yönelik olarak planlanmaldr. Sektörün bütün paydalar bu amaç dorultusunda omuz omuza vermeli ve gayret göstermelidir.

Ana Sayfaya Git