Türkiye Kamu-Sen'den 'memur maaşı zammı' açıklaması

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci, hükümetin, memur ve memur emeklileri için sunduğu zam teklifini revize etmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 17.08.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, kamuda 6 milyona yakn memur ve memur emeklisini ilgilendiren 6nc dönem toplu sözleme görümelerinde hükümetin zam teklifini, 2022 yl için ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon fark 2023 ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon fark olarak açklad. Türkiye Kamu- Sen Genel Bakan Kahveci de bugün Ulusta basn açklamas yapt.

MEMUR MAAI ZAMMI

Kahveci, Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlilerimizin kazanmlarn artrmak ve olumsuz gidiata son verebilmek adna ortak taleple gittik. Kamu görevlilerimiz yalnzca olaan dönemlerde deil özellikle olaanüstü dönemlerde devletimizin görünen yüzü, efkat eli olarak hayati bir görev yürütüyor. Bu kapsamda deerlendirdiimizde kamu çalanlarmzn yapt hizmetlerin deerinin ve öneminin parasal bir karl bulunmuyor dedi.

Hükümetin teklifinin kabul edilemez olduunu, revize edilmesi gerektiini kaydeden Kahveci, Mücadelemiz, bata kamu çalanlar olmak üzere tüm Türk milletinin daha güzel bir Türkiyede, yaanabilir bir ücretle, refah içinde yaamas içindir. 25 milyon vatandamz, hükümetten yüzlerini güldürecek, adil ve hakkaniyetli bir teklif beklemektedir. Yaplacak teklifte gerçekleen enflasyon, büyüme, refah pay, harcamalar ve geçmi dönemde yaanan kayplarn telafisi gibi etkenler mutlaka deerlendirilmelidir dedi.

Ana Sayfaya Git