Türkiye ürünlerine "çatı marka" geliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yüksek kalite yerli ve milli ürünlerin uluslararası alanda pazarlanması için "çatı marka" oluşturma hedefleri olduğunu belirterek, "Bu markayı yılın ilk yarısını bitirmeden açıklamış oluruz." dedi.

Haberler 25.03.2019 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakdemirli, Uluda Ekonomi Zirvesinde açklamalarda bulundu.

Türkiyenin tarmsal haslada Avrupada birinci olduunu anlatan Pakdemirli, ancak ülkenin ilenmi gdada ayn baary salayamadn kaydetti.

Türkiye meneli ürünlerin kendi özelliklerinin yan sra ambalaj, kalite ve tüketici açsndan önemine iaret eden Pakdemirli, Bizim ürünlerimize mutlaka bir hikaye ekleyip bunu satmay örenmemiz lazm. Dier taraftan ilenmi gdalara da bir anlam yüklememiz gerekiyor. Bakanlk olarak Türk ürünleriyle ilgili uluslararas bir çat marka kurma hedefimiz var. Yüksek kalite yerli ve milli ürünleri yurt dnda sergileme, bunlar için talep oluturma ve söz konusu ürünleri yüksek fiyatla satmay planlyoruz. diye konutu.

Özel sektör eliyle marka yaratmann zorluuna da deinen Pakdemirli, Devletin derdi kendi cebine para girsin deil. Özel sektörün cebine para girerse Türkiyeye para girmi olacak. Bu markay, yln ilk yarsn bitirmeden açklam oluruz. deerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, sata sunulacak ürünlere ilikin çerçevenin de çat markayla birlikte açklanacan belirterek, Bu ürünlerin içerisine lokum girecekse lokum, zeytinyamz girecekse zeytinyamz, incirimiz girecekse incirimiz girecek. Fndmz girecekse fndk veya ilenmi olacaksa o ekilde girecek. Bunlarla ilgili genel çerçeveyi açklayacaz. Bu genel çerçevede ürünün çok premium bir ürün olmas, gdann salkl gda olmas çok önemli. te bunlarn hepsi, premium bir ekilde pazarlanacak. ifadelerini kulland.

- çiftçimizi yeni sezon öncesi rahatlattk

Bakanln renkli pamuk hamlesine ilikin de açklamalarda bulunan Pakdemirli, Türkiyenin tarmsal üretimini çeitlendirmesi gerektiini kaydetti.

Bakan Pakdemirli, çiftçilerin borçlarn ortadan kaldrma hedefiyle bu yln ilk üç aynda yaklak 9 milyar liralk tarmsal destein öne çekilerek verildiini hatrlatarak, çiftçimizi, üreticimizi yeni sezonda hasattan önce rahatlatma hedefimizi ortaya koymutuk, bunu da Sayn Cumhurbakanmzn desteiyle gerçekletirmi bulunuyoruz. dedi.

- Meteoroloji rekolte tahmini de yapacak

Meteoroloji Genel Müdürlüünün polen tahminlerini yaynlama konusundaki çalmasna deinen Pakdemirli, Alerjisi olan birçok kesim var. Alerjisi olanlar için evden çkarken ne yapaca bile önemli, belki ilacn alacak, belki almayacak. O anlamda da hava, ya durumu gibi meteorolojik bilgi yannda bir de polen bilgisini veriyor olmamz toplumda son derece memnuniyetle karland. diye konutu.

Pakdemirli, kurumun birçok sektöre destek saladn ve bu hizmetlerin devam edeceini, fakat tarmn her zaman öncelikleri olacan söyledi. Bakan Pakdemirli, Tarm sektörü için hava durumundan çok gelecee yönelik matematiksel tahmin ve modellemeler ile rekolte ve ürün fiyatlar tahminleri konusunda da meteorolojimiz çalyor. açklamasnda bulundu.

- Katar ile tarmsal i birlii

insanlaryla Katara bir ziyaret gerçekletirdiini hatrlatan Pakdemirli, iki ülke arasnda tarmsal faaliyetlerin ve yatrmlarn artrlmas üzerine görümeler gerçekletirildiini anlatt.

Bakan Pakdemirli, Katar biliyorsunuz iki yl evvel bir ambargo yaad. Bu ambargodan büyük bir ders alm gözüküyorlar, üretimlerini de yüzde 400 artrmlar ama seraclk alannda bizim Türkiye olarak onlara verebileceimiz Batdan çok daha fazla ey var. Bunlarn da altn çizerek söyledik. Hem seraclk, hem hayvanclk, hem de kanatl ette yapabileceklerimizi ortaya koyduk. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git