Türkiye’de bir ilk olacak

Pervari-Beğendik arasına 210 metre orta açıkla Türkiye'nin en büyük 'konsol viyadüklü asma köprüsü' yapılıyor

Haberler 20.11.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari ilçesinde ina edilen, 450 metre uzunluunda, 14 metre geniliinde, dere kotundan 165 metre yükseklikte ve 210 metre iki ayak aras açkla sahip olan Botan Dengeli Konsol Köprüsü gelecek yl açlacak.

Siirtin Pervari Kaymakam Hakan eker, beraberinde Karayollar 11. Bölge Müdürlüü ve yüklenici firma yetkilileri ile ilçeye bal Beendik beldesindeki Botan çaynda ina edilen ve yaklak 100 milyon liraya mal olacak Botan Dengeli Konsol Köprüsünde incelemede bulundu.

eker, yapt açklamada, 450 metre uzunluunda, dere kotundan 165 metre yükseklikte yaplan köprünün tamamlanmasyla Güneydou Anadolu Bölgesinin Dou Anadolu Bölgesine balanacan söyledi.

Köprünün 2er metre yaya kaldrmlar olmak geniliinin 14 metre olduunu kaydeden eker, Köprünün iki ayak açkl 210 metredir. Bu, Türkiyede u anda en yüksek rakamdr. u anda iin büyük bir ksm bitmi durumda. nallah 2018 ylnn temmuz aynda bu köprümüz hizmete açlacak. dedi.

Köprünün bölge açsndan önemli olduunu vurgulayan eker, Siirt ve rnakn bu köprü ile Bitlis ve Vana balanacan belirtti.

Devletimiz, ülkemizin en ücra noktalarna dahi milyonlarca dolarlk yatrmlarn eksik etmemektedir. diyen eker, bölgenin huzur ve refah için gece gündüz demeden çaltklarn kaydetti.

- 4 yllk bir çalmann ürünü

Yüklenici firma yetkilisi Ali Okumu da köprünün 4 yllk bir çalmann ürünü olduunu belirtti.

Proje kapsamnda Pervari ile Beendik arasndaki 20 kilometrelik yolun bittiini bildiren Okumu, köprünün inasnda 50, projede ise yaklak 200 kiinin çaltn sözlerine ekledi.

antiye efi Servet Ik da köprününkutu kesit, betonarme, dengeli konsol bir köprü olduunu aktararak, Orta açklkta 210 metre ile u anda Türkiyenin en büyük orta açkl köprüsü olacak. Bittii zaman inallah ülkemize, buraya güzel bir hizmet olarak açlacak. diye konutu.

Vatandalardan Mehmet ükrü Uras da köprünün çok önemli bir geçi güzergahnda bulunduunu aktararak, Köprünün hizmete girmesi bölgede yaayanlarn sosyoekonomik yapsna çok önemli katklar salayacak. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git