Türkiye'de en fazla trafik sigortası yaptırılıyor

HDI Sigorta ve İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Sigorta ve Sigortalılık Algısı" araştırmasına göre, Türkiye'de yüzde 25 ile en fazla trafik sigortası yaptırılırken, trafik sigortasını, yüzde 23'lük pay ile BES ve yüzde 13 ile kasko sigortaları takip ediyor.

Haberler 19.12.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDI Sigorta ve stanbul Üniversitesi statistik Uygulama ve Aratrma Merkezi (STARMER) i birliiyle gerçekletirilen Sigorta ve Sigortallk Algs balkl aratrmasna göre, Türkiyede yüzde 25 ile en fazla trafik sigortas yaptrlrken, trafik sigortasn, yüzde 23lük pay ile BES ve yüzde 13 ile kasko sigortalar takip ediyor.

Sigorta ve Sigortallk Algs aratrmasnn sonuçlar, stanbul Üniversitesinde düzenlenen toplantda açkland.

Toplantda konuan HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancolu, aratrmadan çkan sonuçlarn kendilerine, toplumun taleplerini, sigortacla ne derece güven duyduklarn ve yaam biçimlerinin sigorta alglar üzerindeki etkilerini oldukça geni bir çerçeveden görme frsat saladn kaydetti.

Hancolu, HDI Sigortann, sürdürülebilir karlla odakl bir stratejiyle hareket ettiini ve doru bak açsyla ilerlediini ifade etti.

Türkiyede sigorta penetrasyonunu artrmaya yönelik yl içerisinde yeni sigorta ürünlerini hayata geçirdiklerini aktaran Hancolu, yeni ürünlerinden Trafikasko ve Avantajl Kaskonun, datm kanallar ve müteriler tarafndan oldukça olumlu karlandn söyledi.

Aratrma sonuçlarnn müterilerin ihtiyaçlar, beklentileri ve sigortaya baklar hakknda çok detayl ipuçlar saladn belirten Hancolu, 3 bini akn acentelerinden aldklar geri bildirimler ile aratrmann verilerini deerlendireceklerini kaydetti.

Hancolu, yeni hizmetler sunarak sektöre katk salamaya devam edeceklerini aktard.

- Türkiyedeki ilk 5 sigorta irketinden biri olmay hedefliyoruz

HDI Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Christian Sebastian Müller de HDI Internationaln Türkiyeyi ana pazarlarndan biri olarak kabul ettiini belirterek, Türkiyedeki ilk 5 sigorta irketinden biri olmay hedeflediklerini, bu hedefi gerçekletirebilmek adna Türkiyede ERGO Sigorta ve Liberty Sigortay bünyelerine kattklarn anlatt.

Müller, Türkiyeyi çok önemsiyoruz. Türkiye, çok iyi büyüme frsatlar salayan bir ülke. Türkiye, GSMHdeki sigortann pay ve kii ba sigorta primi ödemelerinde Avrupaya göre geride. Bunu rakamlar da ortaya koyuyor. Aslnda bu, Türkiyede sigorta piyasasnn ne kadar büyük potansiyeli olduunu gösteriyor. HDI olarak bu potansiyele inanyoruz. diye konutu.

stanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise aratrmaya stanbul Üniversitesi letiim Fakültesinin önemli katklar bulunduunu, aratrmann, fakültenin topluma olan hizmet beklentisinin doal bir sonucu olduunu söyledi.

Ak, HDI Sigorta ile i birliklerini sürdürmek istediklerini ifade ederek, birliine ihtiyacmz olduunu biliyoruz. Bu sinerjiyle ortaya çkacak bilginin de çarpanlaryla katma deere dönüeceinin farkndayz. dedi.

- Sigorta yaptrmadaki temel motivasyon güvence, teminat ve garanti

Sigorta ve Sigortallk Algs aratrmas, 25-54 ya arasnda, farkl sosyoekonomik gruplara mensup 362 katlmcyla, karma veri toplama yöntemleriyle ve stanbul, Ankara ve zmir bata olmak üzere Türkiyeyi temsil eden bir dalmla 13 kentte gerçekletirildi.

Aratrmaya göre, sigorta yaptrmadaki temel motivasyon güvence, teminat ve garanti.

Türkiyede sigorta sahiplii üzerine veriler incelendiinde, görüülen kiilerin 3te 2sinin özel sigorta yaptrd sonucuna ulald.

Ya ve eitim orannn yükselmesine bal olarak sigorta sahiplii artyor. 35-44 ya arasnda sigorta sahiplii yüzde 74 iken, bu rakam, 25-34 ya arasnda yüzde 58e düüyor. AB olarak belirtilen üst düzey gelir grubunda sigorta sahiplii yüzde 77, C2 olarak belirtilen orta-alt düzey gelir grubunda ise yüzde 56 olarak ortaya çkyor.

- Sigorta satn almnda acenteler hala en önemli kanal

AB gelir gruplar arasnda Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), trafik, kasko, salk ve DASK sigortas, orta gelir grubunda BES, trafik ve hayat sigortas en fazla yaptrlan sigorta türleri olarak dikkati çekiyor.

Türkiyede yüzde 25 ile en fazla trafik sigortas yaptrlrken, trafik sigortasn, yüzde 23lük pay ile BES ve yüzde 13 ile kasko sigortalar takip ediyor.

Dijitalleme neredeyse tüm i yap biçimlerini köklü bir dönüüme uratrken, sigorta satn almnda acentelerin hala en önemli kanal oluu, aratrmann bir dier önemli sonucunu oluturuyor.

Trafik sigortasnda yüzde 88, kaskoda yüzde 74 orannda acente kanal tercih edilirken, özellikle salk sigortas almnda acentelerin yan sra çevrim içi (online) kanallar ön plana çkmaya balyor.

Ana Sayfaya Git