TÜRKSAT 5A devreye girdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ocakta fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bugün Türksat AŞ'nin Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.

Haberler 28.06.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karaismailolu Türkiyenin uydu teknolojilerinde olduu gibi uzay çalmalar alannda da hzn yükselttii bu dönemde, yeni ve yerli haberleme uydularnn üretim, entegrasyon, test ve frlatma süreçlerinin iç içe yaandn söyledi.

Türkiyenin uydu ve uzay çalmalar alannda uluslararas oyuncu olma yolunda ilerlediini vurgulayan Karaismailolu, yaynclk ve internet eriimi hizmetleri noktasnda, stratejik haberleme sistemlerini sürekli güncelleyerek, zamann gerei olan yenilikleri vatandalara dünyayla e zamanl sunduklarn dile getirdi.

Karaismailolu, uydular üzerinden televizyon ve radyo yaynclyla internet eriiminde ve dier katma deerli uydu hizmetleriyle bölgede lider, dünyada marka deeri yüksek ülke olmak istediklerine dikkati çekerek, ülkenin kara, hava, demir ve deniz ulam kadar uydu iletiimiyle uzaydaki güç ve etkinliinin de çok önemli ve hayati olduunu anlatt.

DÜNYANIN BRçOK NOKTASI KAPSAMA ALANINDA OLACAK

Ocak ay banda baaryla frlatlan Türksat 5A haberleme uydusunun yörünge yolculuuna devam ettii bilgisini veren Karaismailolu, unlar kaydetti:

4 Mays itibaryla uzaydaki jeosenkron yörüngeye ulaan, 5 Maysta yörünge testlerine balanan Türksat 5Ann test çalmalar baaryla tamamland. Uydumuz, 28 Haziranda Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann da katlmyla Türksat Anin Gölba yerlekesinde düzenlenecek törenle dünyaya hizmet vermeye balayacak. Haberleme uydumuz hizmete girdiinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Dou, Kuzey Afrika, Orta-Bat ve Güney Afrikann yan sra Akdeniz, Ege ve Karadenizi kapsama altna alacak.

Uydunun, televizyon yaynclyla veri haberleme hizmetinde Türkiyeyi dünyada yeni Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine tayacan vurgulayan Karaismailolu, Türksat 5Ann elektrikli itki sistemi sayesinde 30 yl akn süreyle TV yayncl ve haberleme alanlarnda hizmet salayacan bildirdi.

Karaismailolu, Türkiyenin haberleme uydu trafiinin bundan sonra da artacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git