TÜSİAD'ın yeni başkanı Erol Bilecik

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) yeni başkanı Erol Bilecik oldu.

Haberler 13.01.2017 - 15:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜSADn 47. Olaan Genel Kurulunda oy kullanma ileminin ardndan tek aday Erol Bileciknin yeni bakan seçildii açkland. Erol Bilecik 146 oyun 144ünü ald. Seçimin ardndan bir konuma yapan Bilecik, Bir parças olmaktan çok büyük bir mutluluk ve gurur duyduum TÜSAD Yönetim Kurulunda önümüzdeki dönemde arkadalarmzla birlikte görev almak benim için gerçekten apayr bir onur ve gurur dedi.

Bilecik, Geride braktmz ve ne yazk ki çok iyi hatralarla yad edemediimiz 2016 yl gerek ülkemizde, gerekse dünyada çok önemli gelimelere sahne oldu. 2017ye maalesef bu gelimeler dorultusunda girmi olduk. Yln ilk dakikalar itibariyle, terör peimizi yine brakmad. Tarih bize terör zehrine kar en etkili çarenin, nefrete kar sevginin, ayrtrc söylemlere kar sa duyulu yaklamlarn çatmaya kar birliin ve beraberliin tercih etmek olduunu defalarca gösterdi. Önümüzdeki dönemde de 4 elle sarlmamz gereken çare gerçekten budur. Bu vesileyle teröre kurban verdiimiz bütün insanlarmz bir kez daha rahmetle anyorum diye konutu.

ZORLU BR DÖNEMDE OLDUUMUZU NKAR ETMEMZ MÜMKÜN DEL

Erol Bilecik, Zorlu bir dönemde olduumuzu inkar etmemiz mümkün deil. Fakat TÜSADn 46 yllk tarihine öyle bir dönüp baktmz zaman, ülkemizin geçtii tüm önemli dönemeçlerde etkisini dorudan veya dolayl hissettiimiz her durumda kararl inisiyatif alan, dinlenen, hassasiyet diyalog kuran ve i dünyasnn sesini her daim güçlü bir ekilde yanstan bir TÜSAD görüyoruz dedi.

ÖNÜMÜZDEK DÖNEMN ZORLU OLMASI, GERçEKTEN BZLER ENDELENDRMYOR

Bilecik, Önümüzdeki dönemin zorlu olmas, gerçekten bizleri endielendirmiyor. Tam aksine geleneksel misyonumuzun nda bizi daha fazla çalmak adna motive ediyor. Zira küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için, emeklediimiz alanlarda komamz, kotuumuz alanlarda hzlanmamz gerekiyor. Biz bunun bilincindeyiz. Türkiye ancak bir demokrasi, hukuk ve en geni özgürlüklere sahip, teknolojik, bilimsel ve sanatsal yaratclk toplumu olarak dünyada rekabet gücü yüksek bir ülke olabilir. Bu yönde azimle çalmaya devam edeceiz eklinde konutu.

ÜLKEMZN YAPISAL SORUNLARINI çÖZMEY HEDEFLEYEN HER OLUMLU ADIMA ÖNCELK VERECEZ

Erol Bilecik, Söz konusu vizyonumuz dahilinde ülkemizin yapsal sorunlarn çözmeyi hedefleyen her olumlu adma öncelik vereceiz, destek vereceiz. dünyasnn geçmite olduu gibi bugünde ülkemizde, Avrupada ve dünyada sesi olduk, olmaya devam edeceiz dedi. Bilecik, genç liderleri daha fazla görmek istediklerini belirterek, salona esas çarlar olduunu ifade etti.

Erol Bilecik, Geride braktmz yl yaanan hain darbe giriimi bizlere düünce ve irade açsndan özgür bireyler yetitirmenin ne kadar önemli olduunu fazlasyla gösterdi. Biz de bu alanda üzerimize düeni yaparak çeitlilie, gençlerimize, kadnlarmza öncelik veren yönetim anlayn hep benimsedik, bundan sonrada benimseyeceiz eklinde konutu.

YEN DÖNEMDE ARKADALARIMLA BRLKTE çOK AMA çOK çALIACAIZ

Bilecik, Ben bu topraklarn insani bereketine olan inancm, kendi yaadklarmla besleyebilmi bir kiiyim. Bunu kendi adma çok büyük bir ans olarak görüyorum. Bu topran insannn, gücünü bilimden ve akldan alan imknlara, destee, eitime ve öz güvene kavutuunda neler baarabildiini çok ama çok iyi biliyorum. Emin olabilirsiniz ki, yeni dönemde arkadalarmla birlikte çok ama çok çalacaz ifadelerini kulland.

TÜSAD ATATÜRKÜN KURDUU TÜRKYE CUMHURYETNN DEERLERNE VE KAZANIMLARINA HER DÖNEM SAHP çIKMITIR

Bilecik, Türkiye refah ve küresel arenadaki baarsyla bölge ülkeleri tarafndan her dönemde gpta ile izlenmitir. Bu baarnn temelinde hiç kukusuz, cumhuriyet deerlerimize ballk ve demokrasi anlay yatmaktadr. TÜSAD, Atatürkün kurduu Türkiye Cumhuriyetinin deerlerine ve kazanmlarna her dönem sahip çkmtr. Önümüzdeki tüm süreçlerde de ayn kazanmlarn salad temel üzerine yükselecek daha büyük, daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye adna i dünyamzn ortak çabalarnn öncüsü olacaz diye konutu.

SEçM SONUçLARI

Erol Bilecik 146 oyun 144ünü alarak yeni bakan oldu. Kalan iki oyun biri geçersiz, dierinin ise bo olduu belirtildi. 47. Genel Kurulu toplantsnda TÜSAD Yönetim Kurulu, Yüksek stiare Konseyi Bakanlk Divan, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divan üyelerinin seçimi gerçekleti. Buna göre Tuncay Özilhan yine Yüksek stiare Kurulu Bakan seçildi.

Genel Kurulda seçilen yeni Yönetim Kurulu ilk toplantsnda, Yönetim Kurulu Bakanlna Erol Bileciki, Bakan Yardmclklarna ise Ali Y. Koç, Simone Kaslowski ve Murat Özyeinin atanmasna karar verdi.

Ana Sayfaya Git