TZOB'dan çiftçilere destek uyarısı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar "Yağlı tohumlu bitkiler fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 2 Nisan'a kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe müdürlüklerine başvurularını tamamlamaları gerekir. Aksi takdirde destekten mahrum kalacaklar"

Haberler 29.03.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, yal tohumlu bitkiler fark ödemesi destei bavurularnn 2 Nisanda sona ereceini belirterek, Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerimizin bu tarihe kadar Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl il ve ilçe müdürlüklerine bavurularn tamamlamalar gerekir. Aksi takdirde destekten mahrum kalacaklar. ifadesini kulland.

Bayraktar, yazl açklamasnda, 2017 yl tarmsal destekleri kapsamnda verilecek yal tohumlu bitkiler fark ödemesi desteinin, yalk ayçiçei için kilogramda 40, kanola için 50, soya için 60, aspir için 55 kuru ödeneceini bildirdi.

çFTçLERE DESTEK UYARISI

Tarm havzalarnda yal tohumlu bitkiler yetitiren ve çiftçi Kayt Sistemine (çKS) kaytlarn hasat döneminden önce yaptranlarn destekten faydalanabileceini vurgulayan Bayraktar, unlar kaydetti:

Alm satm, ürün ileme, deerlendirme, depolama ilemlerinin belirlenen usul ve esaslara uygun gerçeklemesi kouluyla 2017de fark ödemesi desteine esas ürünleri üreten çiftçiler, fark ödemesi desteinden yararlanyor. Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 2 Nisana kadar Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanl il ve ilçe müdürlüklerine bavurularn tamamlamalar gerekir. Aksi takdirde destekten mahrum kalacaklar.

Geçen yl üretilerek sat yaplan fark ödemesi desteine esas ürünlere, Bakanln Uydu Tabanl Parsel Tanmlama Modeline göre destekleme ödemesi yaplyor.

Ana Sayfaya Git