Üç çocuk annesi KOSGEB desteğiyle iş yeri açtı

Siirt'te, evinde kokulu taştan çeşitli objeler yapan ev hanımı Hatice Bayat, artık ürünlerini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle açtığı iş yerinde satıyor.

Haberler 25.12.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Üç çocuk annesi Bayat, atölyeye dönütürdüü evinin salonunda balad ve ilk zamanlarda sadece arkadalarna hediye ettii kokulu ta ürünleri için youn sipari almaya balaynca i yeri açmaya karar verdi. Bunun üzerine KOSGEB genç giriimci eitimi kursuna katlan Bayat, sertifika ald.

Hobi amaçl balad ürünleri ilk etapta evinde ürettiini anlatan Bayat, ürünlerinin beenilmesi üzerine yaknlarnn önerisiyle giriimcilik kursuna katldn söyledi.

Ardndan KOSGEB desteiyle iyeri açtn vurgulayan Bayat, letmede kokulu talar üretiyordum sonra müterilerimin isteklerine göre deiik süs ürünleri de yapmaya baladm. imi bu ekilde büyütmü oldum. Ahaptan, özel tasarm gibi deiik ürünleri süsleyip sunuyorum. dedi.

Gururluyum, mutluyum, yanmda çalan bir elemanm var. Bu hem onun hem de benim için güzel bir ey. i sadece kendi açmdan yapmyorum. ifadelerini kullanan Bayat, unlar kaydetti:

Mermer tozunun ham maddesini, kokusunu bile satyorum. Ben 3 çocukla ev ve bir iletme idare edebiliyorsam, çok fazla sorumluluu olmayan insanlarn da bu ii yapabileceine inanyorum. O yüzden destei olmayan insanlara KOSGEBe bavurmalarn tavsiye ediyorum. KOSGEB gerçekten çok güzel destek sunuyor. Ben bütün demirbalarm KOSGEB sayesinde karladm. Yazcm, klimam, raflarm, yap ekipmanlarm gibi her eyi kurum sayesinde aldm.

-Kadnlara pozitif ayrmclk yapyoruz

KOSGEB l Müdürü Ömer Erklç ise i fikri olan, kendi ayaklar üzerinde durmaya çalan kadn giriimcilere kurum olarak destek verdiklerini söyledi.

KOSGEBin, iletmesini açacak kadn giriimcilere 50 bin liraya kadar hibe destek 100 bin liraya kadar da sfr faizli ekipman kredisi verdiini belirten Erklç, Kadnlara pozitif ayrmclk yapyoruz. fikri olan, kendi ayaklar üzerinde durabilen tüm giriimcilerimizi KOSGEBe bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git