Üç il birbirine bağlanacak

Diyarbakır, Elazığ ve Malatya için sosyo-ekonomik anlamda hayati öneme sahip olan, "Hızlı Tren" projesinde ilk adım atıldı. Proje tamamlandı, ihale teklifleri Ekim'de alınacak.

Haberler 23.09.2017 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalk, Malatya-Elaz-Diyarbakr hzl tren projeleri için ilk admn atldn söyledi. AK Partiden yaplan yazl açklamada, Malatya Milletvekili olan çalkn konuya ilikin deerlendirlemerine yer verildi. Buna göre çalk, Türkiyeyi büyütürken, bölgeler arasndaki refah düzeyini eit noktaya getirmeyi amaçladklarn belirtti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann öncülüünde büyük Türkiye sevdasnn her alanda büyük projelerle nak nak ülkenin her bölgesine ilendiini aktaran çalk, unlar kaydetti:

Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan tarafndan Malatyada, Elazda, Diyarbakrda vatandalarmza hzl tren sözü verilmiti. Sivas-Malatya arasndaki hzl tren proje çalmalar son aamaya gelmi durumda. Malatya-Elaz-Diyarbakr hzl tren projeleri için ilk adm atld. Projenin ilk adam olarak Malatya-Elaz Demiryolu altyap, üstyap, elektromekanik etüt proje ve danmanlk hizmet alm TCDD Genel Müdürlüü tarafndan ihaleye çkartlmtr. Yaklak 121 kilometrelik demiryolu etüt ve proje için 12 Ekim 2017 tarihinde ön yeterlilik teklifleri alnacaktr. Ardndan ise Elaz-Diyarbakr arasndaki hzl tren demiryolu etüt proje için ekim aynda ihale ilanna çklmas hedeflenmektedir. AK Parti iktidar olarak bir yandan ülkemizdeki ve corafyamzdaki terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürürken, dier yandan da büyük yatrmlar bölgemiz insan ile buluturmann da gayreti içindeyiz. Hzl tren projesini bölgemiz insan ile buluturmak için talimatlaryla çalmalar balatan Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoana, yine projeyi yakndan takip eden Babakanmz Sayn Binali Yldrma ve Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakanmz Sayn Ahmet Aslana teekkür ediyoruz.

HIZLI TREN çN

çalk, yaanan tüm olumsuzluklara ramen projelerin devam ettiine iaret ederek, u ifadeleri kulland: Ülkemizde ve corafyamzda yaatlmak istenilen tüm olumsuzluklara ramen halkmzn refah için hiçbir büyük projemizi durdurmuyoruz, aksine projelerimizi hayata geçirmek için tüm imkanlar seferber ediyoruz. Durmuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Durmuyoruz, geri adm atmyoruz, karamsarla dümüyoruz, büyük projelerimizi bölgedeki vatandalarmzla da buluturuyoruz.

Ana Sayfaya Git