Üç ilde 10 bin 500 kişiye iş imkanı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü "Son dönemde Yozgat, Şanlıurfa ve Artvin'de kurulan OSB'ler, yaklaşık 10 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak"

Haberler 30.10.2016 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, son dönemde Yozgat, anlurfa ve Artvinde kurulan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) yaklak 10 bin 500 kiiye istihdam salanacan söyledi.

Özlü, Yozgatta kurulmas planlanan Bozok OSB ile ilgili sürecin geçen ay tamamlandn, bölgenin Türkiyenin 292inci OSBsi olarak tüzel kiilik kazandn ifade etti.

Söz konusu OSBnin Yozgat ile Sorgun ilçesi arasndaki 1 milyon 250 bin metrekarelik alana kurulacan dile getiren Özlü, Bölgedeki sanayicilerimize hitap edecek Bozok OSBnin tam kapasite faaliyete geçmesiyle yaklak 5 bin kiiye istihdam imkan salanacak. dedi.

Bozok OSBnin, karma organize sanayi bölgesi olarak tasarlandn da anlatan Özlü, bunun Yozgata önemli kazanmlar olacana iaret etti.

Siverek OSB

Siverek OSB hakknda da deerlendiren Özlü, hükümetin terörden etkilenen bölgelere özel önem verdiini belirtti.

Babakan Binali Yldrmn açklad Dou ve Güneydou Yatrm Tevik Hamlesi programnda, anlurfann cazibe merkezi iller arasnda yer aldn hatrlatan Özlü, Bu noktada Bakanlk olarak biz de üzerimize düeni yapyoruz. anlurfada sürdürülen çalmalar neticesinde, geçen ay Siverek ilçesinde, yaklak 1 milyon metrekarelik alana kurmay planladmz Siverek OSB tamamland. diye konutu.

Özlü, karma organize sanayi bölgesi olarak faaliyet gösterecek Siverek OSBnin yaklak 4 bin kiiye i imkan sunacan bildirdi.

Arhavi OSB

Özlü, tüm yurtta OSB kurulumu ve faaliyetlerini titizlikle sürdüklerini kaydederek, bu ay içinde de Artvinin Arhavi ilçesinde yaklak 400 bin metrekarelik alana Arhavi OSByi kurduklarn belirtti.

Arhavi OSBnin de karma OSB olduunu anlatan Özlü, bu bölgenin de yaklak bin 500 kiiye i olana yaratacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git