Uçak biletleri iade edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hava yolu yolcu haklarına ait yönetmelikte yapılan düzenlemeyle bilet iadelerini garanti altına aldıklarını bildirdi.

Haberler 22.04.2020 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Karaismailolu, yapt yazl açklamada, yeni tip koronovirüs (Kovid-19) salgnnn küresel ticarete yönelik etkilerini en aza indirmek amacyla gerekli tedbirleri aldklarn aktard.

Alnan önlemler sayesinde virüsle mücadelede önemli mesafe katedildiini kaydeden Karaismailolu, söz konusu salgndan en fazla etkilenen sektörlerin banda gelen sivil havaclkta yaanacak skntlar da en aza indirmek için gerekenin yapldn ifade etti.

Karaismailolu, sivil havacla yönelik öncelikle hava yolu sefer iptallerinden dolay iletmecilerin slot kaybna uramamas için gerekli çalmalar yaptklarnn altn çizdi.

Havaliman, terminal ve yer hizmetlerine ait iletmelerin de ruhsat ve temdit ödemelerini uçularn balamasndan 3 ay sonrasna ertelendiini bildiren Karaismailolu, böylece sektörün ödemesi gereken yaklak 38 milyon liralk borcun ötelendiine iaret etti.

Dier hizmetlerin ücretlerinde bu yl için yüzde 50 indirime gidildiine dikkati çeken Karaismailolu, hava yollarnn Eurocontrole olan yaklak 30 milyon avro borcunun da ertelendiini vurgulad.

STEYEN BLET AçIA ALDIRACAK

Karaismailolu, tüm turistik ve tamaclk faaliyetleri iptal edilen scak hava balonu iletmelerinin, ruhsat ve temdit ödemelerine ait yaklak 15 milyon lira tutarndaki alacaklarn da bir yl ertelendiini belirterek unlar kaydetti:

Hava yolu yolcu haklarna ait yönetmelikte yaplan düzenleme ile hava yollarndan bilet iadelerinin yaplmasn yolcu haklar bakmndan garanti altna aldk. Yaptmz bu düzenleme ile vatandalarmz isterse biletlerini aça aldrabilecek ve bu biletleri 6 ay içerisinde kullanabilecekler. Bilet ücret iadesi isteyen vatandalarmz da hava yolu firmalar tarafndan uçularn balatlmasnn ardndan iki ay içerisinde ödedii bilet ücretini iade alabilecek.

Ana Sayfaya Git