Ücretsiz danışmanlık!

Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan ücretsiz ihracatı geliştirme danışmanlık desteği geldi.

Haberler 14.09.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kalknma Ajans (KKA) tarafndan Diyarbakr ve anlurfada tekstil, hazr giyim, gda ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren üretici firmalara ücretsiz ihracat gelitirme danmanlk destei verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanl koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren KKA tarafndan uygulanan Stratejik malat Sektörlerinde Rekabetçiliin Artrlmas Sonuç Odakl Program kapsamnda Diyarbakr ve anlurfada tekstil, hazr giyim, gda ve mobilya sektörlerinde faaliyet gösteren üretici firmalara ücretsiz ihracat gelitirme danmanlk destei verilecek.

Firmalarn d ticaret kapasitelerinin artrlmas amacyla online olarak verilecek danmanlk hizmeti, 3 aylk bir dönemde her firmaya toplamda 24 saat olacak ekilde uygulanacak. Danmanlk hizmetini almak isteyen firmalarn istenen artlar tamalar halinde 30 Eylüle kadar ajansn web sayfas üzerinden bavuru formunu doldurmalar gerekiyor.

ÜCRETSZ DANIMANLIK

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, konuya ilikin, ajans olarak gerçekletirdikleri çalmalar ve hayata geçirdikleri projeler sayesinde bölgelerindeki sanayi alt yapsnn geliimine, firmalarn üretim kapasitelerinin artrlmasna ve kurumsal yaplarnn güçlendirilmesine yönelik önemli katklar saladklarn belirtti.

Yaan son pandemi sürecinin kendilerine ihracatn ve deien koullara hzl bir ekilde uyum salamann firmalar için en az üretim kadar elzem olduunu bir daha gösterdiini ifade eden Maral, unlar kaydetti:

Danmanlk kapsamnda ilk olarak, firma ile i birlii yaparak firmaya ve ürüne özgü pazar belirleme yöntemlerinin gelitirilmesini ve pazarlarn belirlenme sisteminin kurulmas için gerekli eitimlerin verilmesini salayacaz. Ardndan uluslararas düzeyde rekabet edebilecek rakip firmalarn analizlerini yapacaz, onlarn müteri profillerini ortaya koyacaz. Firmalarmzn hedef pazara giri stratejilerinin belirlenmesine ve pazara girite hedeflenecek müteri tipinin tespitine ilikin çalmalar yaplmasn destekleyeceiz. Firmalarmzn ihracat yolculuklarnda daima yanlarnda olacaz.

Ana Sayfaya Git