Ücretsiz elektrik desteği başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 22 bin hanenin yararlanacağı elektrik desteği uygulamasının 1 Mart tarihi itibarıyla başlayacağını açıkladı.

Haberler 01.03.2019 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, yapt yazl açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ihtiyaç sahibi ailelere devlet tarafndan aylk 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketim destei verileceini duyurduunu hatrlatt. Bakan Selçuk, uygulamadan yaklak 2 milyon 22 bin hanenin yararlanmasn beklediklerini kaydetti.

ÖDEMELER PTT ARACILII LE YAPILACAK

Destek miktarnn evde yaayan kii saysna göre 40.31 ile 80.63 TL arasnda deieceini ifade eden Bakan Selçuk, ödemelerin belirlenen kiilere düzenli olarak PTT aracl ile yaplacan duyurdu. Buna göre; 1-2 kii 75 kilovatsaat, 3 kii 100 kilovatsaat, 4 kii 125 kilovatsaat, 5 ve daha fazla kii yaayan hanelere aylk 150 kilovatsaat elektrik destei verilmi olacak.

VATANDALARIMIZIN SEVNçLERN GÖRMEK HER EYE DEER

Elektrik destei ödemesi çalmalarna katklarndan dolay Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlna teekkür eden Bakan Selçuk, açklamasnda öyle dedi:

Bakanlk olarak sosyal yardmlar konusunda ciddi bir mesai harcyor, aktif hizmet sunmann mutluluunu yayoruz. Hayata geçirdiimiz yardmlar ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin, yallarmzn, engellilerimizin, vatandalarmzn her anlamda her zaman yannda olmaya, elinden tutmaya devam edeceiz. Vatandalarmzn sevinçlerini görmek, yüzlerini güldürmek her eye deer.

Ana Sayfaya Git