Ücretsiz yararlansın

Emekliler, kamuya ait eğitim ve sosyal tesislerinden bu yıl ücretsiz yararlanmak istiyor Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün "Önerilerimizi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a mektupla ilettik. Büyük bölümü aşılanan yaşlılarımızın çok istediği bu sosyal projenin dünyaya örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz"

Haberler 05.04.2021 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED), yallarn büyük bölümünün Kovid-19 as olduunu belirterek, emeklilerin kamuya ait eitim ve sosyal tesislerle kamplardan bu yl ücretsiz ya da düük ücretlerle yararlandrlmasn talep etti.

TÜED Genel Bakan Kazm Ergün, Kovid-19 salgnna kar alnan tedbirler nedeniyle yallarn bir yldr sosyal hayattan uzak kaldn söyledi.

Yallarn alamada öncelikli grupta yer almasn ve büyük bölümünün ksa sürede alanmasn memnuniyetle karladklarn ifade eden Ergün, yallarn günlük hayata geri dönmelerini salayacak admlarn atlmasn beklediklerini vurgulad.

Büyük bölümü alanan yallarn maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uymaya devam ederek sosyal hayata katlmalar için önerilerinin olduunu belirten Ergün, öyle konutu:

Salgn tedbirleri nedeniyle kamuya ait eitim ve sosyal tesisler ile kamplardan geçen yl yaz döneminde verimli ekilde faydalanlamad. Bu yl da buralarn bo kalma riski söz konusu. Bizim önerimiz; büyük bölümü alanan yallarn, kamuya ait eitim ve sosyal tesisler ile kamplardan bu yl ücretsiz ya da düük ücretlerle yararlanmas. Bununla birlikte özel sektöre ait turizm iletmelerinde emeklilerin tatil yapmalar da tevik edilerek, turizm sektörü hareketlendirilebilir.

UYGULAMA YALILARIN MOTVASYONLARINI ARTIRACAK

Ergün, söz konusu uygulamann hem yallarn hem de iletmelerin yararna olacan kaydederek, unlar söyledi:

Önerilerimizi Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ile Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoya mektupla ilettik. Bu hayata geçerse sokaa çkma kstlamas döneminde özveri gösteren yallarmz bir bakma böyle bir yolla mükafatlandrlm olacak. Büyük bölümü alanan yallarmzn çok istedii bu sosyal projenin dünyaya örnek tekil edeceini düünüyoruz. Yallarmz mutlu edecek, motivasyonlarn artracak bu uygulamann hayata geçirilmesini hükümetimizden istiyoruz.

Ana Sayfaya Git