Uçuşlar başladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nce (IKYB), 25 Eylül 2017'de yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar kapsamında iptal edilen Diyarbakır- Erbil uçuşları, 18 ay aradan sonra bugün yeniden başladı.

Haberler 22.03.2019 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IKYBnin yapt bamszlk referanduma kar Türkiyenin uygulad yaptrmlar arasnda bulunan Diyarbakr-Erbil uçular yeniden balad. Türk Hava Yollar markas Anadolujetin Diyarbakrdan IKBYnin Erbil ehrine tarifeli uçular, bugün itibariyle haftann üç günü karlkl olarak balatld. 18 aydan sonra ilk uçu için Diyarbakr Havalimannda tören düzenlendi. AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Türk Hava Yollar Bölgesel Uçular Bakan ve Anadolujet Bakan Said amil Karaka, Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, Ticaret Borsas Bakan Engin Yeil, i insanlar ve çok sayda davetli katld.

18 ay sonra yeniden balad

Anadolujet Bakan Said amil Karaka Diyarbakr ile Erbil aras haftada 3 karlkl seferlerin yaplacan ifade ederek, bilet fiyatlarnn ise 99 dolardan balayacan söyledi. Anadolujetin Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinden sonra IKBYnin Erbil ehri yurtd uçu ana kattn ifade eden Karaka, 37 uçak filosu, Ankara Esenboa ve Sahiba Gökçen Havalimanlar merkezli uçularyla tüm Türkiyeyi bir birine balayan Anadolujet, Diyarbakr-Erbil ve Gaziantep-Erbil uçularnn balanmasndan mutluluk duyuyoruz. Anadolunun bu iki önemli ehirlerinden tarihi ve doal güzellikleriyle öne çkan Erbile balattmz uçular ile ehirler ve kültürler arasnda köprü kurma görevini sürdürmeye devam ediyoruz diye konutu. Konumalarn ardndan pasta ve kurdele kesilip, 18 ay aradan sonra Diyarbakrdan Erbil seferini yapan yolcu uça havaland.

Ana Sayfaya Git