Ucuz et satışı başlıyor

ESK, KDV dahil kıymayı kilogramı 29 liradan ve kuşbaşını ise kilogramı 31 liradan Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışına 1 Kasım'da başlayacak

Haberler 31.10.2017 - 08:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Et ve Süt Kurumu (ESK), KDV dahil kymay kilogram 29 liradan ve kuban ise kilogram 31 liradan Türkiyenin 81 ilinde kendi sat noktalarnn tamamnda satmay taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satna 1 Kasmdan itibaren balayacak.

ESK, ucuz et satna ilikin çalmalarn tamamlad. Konuya ilikin duyuru, kurumun internet sitesinde yaymland.

Duyuruya göre, ESK, KDV dahil kymay kilogram 29 liradan ve kuban ise kilogram 31 liradan Türkiyenin 81 ilinde kendi sat noktalarnn tamamnda satmay taahhüt eden zincir marketlere taze dana karkas et satacak.

stekli olan marketlerden taze dana karkas et için fiyat teklifleri yarn saat 17.00ye kadar alnacak. ESK tarafndan gerekli deerlendirme yapldktan sonra 1 Kasmdan sonra marketlere et satna balanacak.

UCUZ ET SATII

Marketlerde sat yaplacak ürünler, 0,5 kilogramlk ambalajlarda olacak. Ürünler taze olarak tüketime sunulacak olup oklanm veya donmu halde sat yaplmayacak.

Talep etmeleri halinde istekliler sözleme örneini Kurumdan alabilecek ve sözleme imzaland tarihten itibaren zincir marketlerde baka kyma ve kuba ürün satlmayacak.

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, hafta sonu yapt açklamada, vatandalarn et ihtiyaçlarn ucuz ve uygun fiyatla karlayabilmeleri için çalmalarda son aamaya gelindiini belirtmiti.

Ana Sayfaya Git