Ulaşımda mutluluk

Beğendik Köprüsü ile konforlu ulaşıma kavuşan vatandaşlar mutlu

Haberler 15.10.2020 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Pervari ilçesine bal Beendik beldesinde bu yl tamamlanarak, hizmete açlan Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattn birbirine balayan Beendik (Botan) Köprüsü ile konforlu ulama kavuan bölge halk mutlu.

Yapmna 2014 ylnda balanan, Türkiyenin en yüksek köprüsü olan Botan çay üzerindeki Beendik Köprüsü ile Bitlis Küçüksu-Hizan-Pervari Siirt yolu, Vandan Pervariye seyahat süresini 5 saatten 2 saate indiriyor.

Seyahat süresini ksaltan köprü ulamda salad konforla da bölge halkn sevindirdi.

DEVLETMZ çOK GÜZEL BR ESER BIRAKTI

Vatandalardan Zafer Erdoan, Beendik beldesinden Vann Hizan ilçesine yarm saatte gidip geldiini, irvanl olduunu, ii gerei bu yoldan her gün geçtiini belirterek, Daha önce geçmekte zorlandmz bu yola büyük bir köprü ve asfalt yol yaplmas biz sürücüleri mutlu etti. Devletimiz çok güzel bir eser brakt. Hatrlyorum Beendik beldesinde hastas olan bir vatanda katr srtnda hastasn saatler sonra Pervariye ulatryordu, dier köyler de ayn ekilde. diye konutu.

Cemal Tomris, Beendik köprüsünün yaplmasn özlemle beklediklerini ifade ederek, Beendik Köprüsü özlem duyulan bir yatrm. çok güzel bir eser yapld. Belde halk bu yatrmdan dolay gurur duyuyor. dedi.

Muaz Selçuk da emei geçenlere teekkür ederek, köprünün ulamda mesafeleri ksalttn bildirdi.

Selçuk, Köyden ilçeye ve Siirte çok rahat gidebiliyoruz. Yllar sonra bu nimete kavutuk. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. ifadelerini kulland.

Münevver Uslu ise yolcu tamacl yaptn aktararak, ksa sürede Hizan ve Vana ulaabilmenin mutluluunu yaadklarn kaydetti.

Beendik Belediye Bakan Gürgün Özdemir, yol ve köprü projesinin olumlu yansmalarn gördüklerini söyledi.

Pervariden Vana 5 saati bulan seyahat süresinin 2 saate dümesini memnuniyetle karladklarn belirten Özdemir, Yol ve köprünün getirisi en çok bize ve yöre halkna oldu. Daha önce ancak traktörle ve yük hayvanlaryla geçebildiimiz köprüden her gün yüzlerce araç geçiine tank oluyoruz. imdiden ticari getirisini görüyoruz. diye konutu.

Özdemir, bu projenin ayn zamanda bölgenin turizmini de canlandracan, yerli ve yabanc yatrmcnn bölgeye gelmesini salayacan belirterek, emei geçen bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Ulatrma ve Altyap Bakanlna teekkür ettiini aktard.

Ana Sayfaya Git