Ülkeye alabalık Siirt'ten gidiyor!

Siirt'in Şirvan ilçesi Taşlı köyü yakınlarında kurulan alabalık tesisinde bir yılda 200 ton balık üretiliyor. Doğal su kaynakları ile beslenen balıklar, buradan tüm Türkiye'ye gönderiliyor.

Haberler 11.01.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tal köyündeki alabalk tesisi, Serdar Carl tarafndan yaklak 20 yl önce kstl imkanlarla kurdu. Aradan geçen sürede tesisini modern bir yapya dönütüren Carl, yaklak 10 kii istihdam edip ylda 200 ton alabalk üretmeye balad. Köyün yüksek tepelerinden akan tatl suyun üzerinde kurulan tesiste doal su kaynaklar ile beslenen balklar, buradan tüm Türkiyeye gönderiliyor.

Tesiste yetien balklara farkl kentlerden youn talep gördüünü belirten iletme sahibi Serdar Carl, balklar dalardan akan tatl ve souk su ile beslendii için çok lezzetli olduunu söyledi.

ALABALIK ÜRETM

Carl, Tal köyü alabalk çiftlii burada yllardr yapyoruz, yaklak 20 yl oldu. Balklarmz kendi üretimimiz. Suni döllenme yaplyor. uan döllenme zaman. Kasm aynda balayp 4-5 ay sürebiliyor. Balklarmz da yaklak bir yl içerisinde bu ebatta ulayor. Devletin uygun gördüü balk yemiyle besliyoruz. Yllk 200 ton kapasitemiz var. Bu 200 ton kapasiteyi dolduruyoruz ve bunun yarsn Siirt dna gönderiyoruz. Talep artarsa ilerleyen zamanda ekstradan darya da verebiliriz. Vatandalar gelip buradan alabiliyor. Bu konuda ekonomiye önemli bir katk salyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git