Ülkeye müdahale var!

Son günlerde altın ve doların artışıyla ilgili dış güçlerin etkisi ve Türkiye’ye müdahale yapıldığını söyleyen Diyarbakır Kuyumcular Başkan Adayı Şeyhmus Türkan, ani artışların ise global krizden olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 30.11.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kuyumcular Bakan Aday eyhmus Türkan, global kriz nedeniyle dolarn arttn kaydederek, altn al-sat yapanlar uyard. Bu süreçte d ülkelerin müdahalesi sonucu altn ve dolar fiyatlarnn arttn kaydeden Türkan, güvenilir limann altn olduunu, uzun vadede yatrm yaplmas gerektii tavsiyelerinde bulundu.

BZ HER ZAMAN ALTINI TAVSYE EDYORUZ, ALTIN YATIRIMCISI MUHAKKAK KAZANMITIR

Yaplan müdahalelerin düzeleceini vurgulayan Türkan, Türkiyede yönetim boluunun olmadn da hatrlatt. Türkan, Ülkede bir sknt yok, ülkeye zaten müdahale yaplyor. Normalde global bir krizdir, ülkede u an ekonomi okuyan, bilen, yorumlayan insanlara da bakyoruz. Yani dolarn bu kadar deerlenmesi, altnn bu kadar deerlenmesi anormal bir durum. Bu konuda gereken yaplacak. Kimse u an pozisyonunu deitirmesin, muhakkak zarar eder. Altn yatrm için alanlar bekletsin ama al-sat yapanlar muhakkak bu iin ceremesini çekecek dedi.

KAIT YANAR AMA ALTIN YANMAZ. GÜVENLR LMAN ALTINDIR

Ülke ekonomisine yönelik çeitli oyunlar oynandn belirten Türkan, daha sonra unlar kaydetti:

Bizde bir söz var, kat yanar ama altn yanmaz. Güvenilir liman altndr, vatandalar altn alyor, altnda satyor. Piyasada para da var, altn da var, euro da var. Bir sknt yok bu konuda. Gel-gitler sadece spekülatif hareketlerdir. Onu da muhakkak rayna oturturuz diye düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git