Uluslararası gerilim altın fiyatlarını yükseltti

İran ile işgalci Amerika arasında çıkan krizden dolayı altın fiyatlarının yükseldiğini belirten sektör temsilcileri, uluslararası gerilimin görüldüğü her vakitte bu yükselişin olacağını ifade etti.

Haberler 15.01.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altn fiyatlarnn uluslararas gerilimden dorudan etkilendiini belirten sektör temsilcileri, savalarn, çatmalarn ve krizlerin olduu yerde altn fiyatlarnn sürekli yükseleceine dikkat çekti.

Altn fiyatlarnn uzun vadede sürekli artacana dikkat çeken Diyarbakrdaki kuyumcular, vatandalarn altn, güvenli liman olarak görüp yatrm yapabileceini söyledi.

Altn fiyatlar savala etkilenen bir durumdur

Altn fiyatlarnn yükselmesinin nedenlerine deinen Kuyumcu hsan Durmaz, Altn fiyatlar u sralar çok yüksektir. Bu da uluslararas durumlardan kaynaklanan bir sonuçtur. Altn fiyatlar savala etkilenen bir durumdur. ABD ve ran devletleri arasnda yaanan krizden dolay ons fiyatlar dünya genelinde yükseldi. Bu duruma bal olarak altn fiyatlar da ayn oranda yükseldi. eklinde konutu.

Son zamanlarda altn satlarnn azaldn belirten Durmaz, u sralar altn satlarnda yaklak %40 orannda azalma görülüyor. Bu durumun temel sebebi de altn fiyatlarnn yükselmesinden dolaydr. Daha önce çeyrek altn satarken u anda artk gramla altn satyoruz. Düünde gelinlere taklan altn orannda da ayn ekilde düü vardr. Örnein daha önce bir geline 5 adet bilezik alnrken u anda 4 bilezik daha çok alnmaktadr. Ksacas bu aralar altn almlarda baya düü görülmektedir. dedi.

Altn fiyatlarnda yakn zamanda ciddi bir düüü beklemediklerini ifade eden Durmaz, imdilerde uluslararas anlamda yaanan krizden dolay altn fiyatlarnda ciddi bir düü beklemiyoruz. çünkü bütün her yer kark durumda. Fransadan tutun ABDye kadar bütün bu ülkeler sava çlklar att sürece ons yükselir. Altnn ons fiyatnn yükselmesi ülkedeki dolarn yükselmesine sebep olur, bu da altn fiyatlarnn artna sebep olur. Savalar olduu sürece de ons yükselir maalesef. ifadelerini kulland.

Her altn düüünde altna yatrm yapabilirler

Vatandalara altn yatrm için tavsiyelerde bulunan Durmaz, Vatandalar her altn düüünde altna yatrm yapabilirler. çünkü dünya böyle sava içerisinde olduu müddetçe altn fiyatlar hep yükselir. diye belirtti.

Altn fiyatlarnn yükselmesinde uluslararas gerilimin etkisine dikkat çeken Kuyumcu Ramazan Elbat, Altn fiyatnn en son yükselmesinin nedeni ran ile ABD arasnda çkan çatmadan kaynakland. Beraberinde altnn ons fiyatn yükselti, haliyle lira baznda da yükselie geçti. Tabi bu altn fiyatnn yükselmesi kalc bir durum deildi. Neticede son yaplan açklamalarla yumuama görüldü. Bu da altn fiyatlarnda azalmaya sebep oldu. Örnein; çaramba günü has altn fiyat 310 liraya kadar çkt. Ancak pazartesi günü 292 liraya kadar dütüünü gördük. Genel olarak altn ons fiyatlar savatan nemalanan bir durumdur. Sava oldu mu altn kymetlenir, parann deeri düer. dedi.

Altnn yükselmesinde en çok karl çkanlar ellerinde büyük para olanlardr

Altn fiyatlarnn yükselmesinin kimlere yaradna deinen Elbat, Altnn yükselmesi ve azalmasnda en çok karl çkanlar ellerinde büyük para olanlardr. Para sahipleri istedikleri gibi piyasay yönlendirdiler. stedikleri zaman alm ve satm yaparlar. Ksacas bu durumdan en çok nemalanan bunlardr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git