Üniversiteli gence aylık 1.300 TL ile iş

İŞKUR, üniversiteli gençlere deneyim kazandırmak için başlattığı eğitim programını 81 ile yayacak. Çalışma saatleri derslere göre belirlenecek, aylık bin 300 TL ödenecek.

Haberler 15.12.2016 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, ekonomik ve siyasi olarak tarihinin en büyük saldrs altndaki Türkiyede, bir taraftan ekonomiyi canlandrmak için harekete geçerken, dier yandan da istihdam artrma çalmalarn hzlandrd. KUR 6 milyon üniversite örencisine ayda bin 300 lira para kazanabilecei i imknlar salamak için harekete geçti.

81 LDE UYGULANACAK

Üniversiteli gençlere deneyim için KUR tarafndan balatlan eitim program 81 ile yaygnlatrlyor. Kendilerine en yakn KUR birimine giderek bavuruda bulunan gençler, okul saatlerine göre iverenle birlikte çalma saatini belirleyebilecek. steyen üç ay isteyen daha uzun süre çalabilecek. Program kapsamnda i tecrübesi edinecek olan gençlerin kredi ve burslar kesilmeyecek.

VERENE ÜCRET DESTE

2017de kamu-özel sektörde yaklak 1 milyon kiiye i salanacak. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolu, mevcut istihdamn üzerine art istihdam koyacak bütün iverenlerin, asgari ücretin yars kadarki yükünün bakanlk ve KUR tarafndan üstlenileceini söyledi. Ayrca, u anda says be yüzü bulan özel istihdam bürolarnn da üç yllk dönemde hedeflenen 2.6 milyon istihdamda önemli rol üstlenmesi bekleniyor.

ÖZEL SEKTÖR DE STHDAM EDECEK

Gelecek yl 100 bin kiinin istihdam edilecei toplum yararna ilerin kapsam da geniletiliyor. stihdam piyasasna girmekte güçlük çeken kesimleri üretken klmak, sosyal yardm alanlardan çalabilecek durumda olanlar i sahibi yapmak için yeni bir program hazrlyor. Daha önce, devlet kurulularnda geçici olarak ie alnan, okul temizlii, aaç dikimi gibi ilerde çalan kesimler özel sektöre yönlendirilecek. Katlmclarn tüm sigorta primlerini devlet ödüyor.

2.5 MLYON K YARARLANDI

Toplum yararna iler ve aktif igücü programlarndan yararlananlarn says da 2.5 milyonu geçti. Toplum yararna düzenlenen 21 programdan 760 bin, aktif igücü programlarndan da 1 milyon 690 bin kii yararland. Geçen yl da toplum yararna 9 bin 600 programa yaklak 235 bin kii katld. Bu programlar hiçbir geliri olmayan, sosyal yardm almayan ve isiz olan kitleleri hedef alarak isizlerin igücü piyasasndan kopmalarnn önüne geçiyor.

Ana Sayfaya Git