Üretime kesintisiz devam!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilere seslenerek, "Ürününüz tarlada, serada, etiniz, sütünüz ise elinizde kalmayacak, gerekirse devlet olarak biz alırız." dedi.

Haberler 16.04.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pakdemirli, video konferans yöntemiyle gerçekletirilen Samsun Tarm ve Orman Sektörü Deerlendirme Toplantsna katlarak bir konuma yapt.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnndan önce bütün paydalarn nabzn tutmak için 70 ilde 200ün üzerinde toplant yaptn ve üreticilerin sorunlarn hem masada hem de sahada çözmeye gayret ettiini belirten Pakdemirli, salgnn ardndan video konferans yoluyla yaplan bu toplantlarla sektörün talep ve isteklerini yerinde deerlendirmeyi, gerekli politikalar oluturmay amaçladklarn söyledi.

- Cumhurbakan Erdoandan Bir kar yeri bo brakmasnlar mesaj

Pakdemirli, bu toplantlar daha önce Antalya ve Konya için de yaptklarn anmsatarak öyle konutu:

Pazartesi günü Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ile Bakanlar Kurulu toplantmz vard. Orada da üreticimizle ve yetitiricilerimizle video konferans yoluyla bir araya geldiimiz toplantlardan ve srada Samsunun olduundan kendilerine bahsettim. O da tabii hemen sizlere bir mesaj gönderdi, dedi ki çiftçimiz, üreticimiz bir kar yer dahi bo brakmadan eksinler, biçsinler. Biz çiftçimizin, üreticimizin yanndayz, arkasndayz.

Türkiyenin, Kovid-19 salgn gündeme gelmeden önce de gda arz güvenlii noktasnda çok iyi durumda olduuna iaret eden Pakdemirli, Süreçle birlikte tedbirlerimizi üst noktaya çkardk. Bu sayede marketlerimizin stoklar iyi ve raflar dolu durumda. u an itibaryla da gda tedarikimiz yeterli düzeydedir. Yine tahl stoklarmz da u an için en rahat seviyesindedir. 2020 üretim sezonunda, ürün rekolte tahminlerimize baktmzda, bata buday olmak üzere balca temel gda ürünlerimizin görünümleri de iyi durumda. bilgilerini verdi.

- Ekilmedik yer brakmayacaz

Pakdemirli, gda arz güvenliinin garanti altna alnmas için ülkede ekilmedik yer braklmamas gerektiini ifade ederek, bu amaçla Hazineye ait tarma elverili atl arazileri çiftçilere bedelsiz tahsis edip üretime kazandracaklarn dile getirdi.

Tahsis edilen arazilerde hububat, baklagiller, yal tohumlu bitkileri ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerin ekilmesini salayacaklarn aktaran Pakdemirli, böylece hem çiftçinin hem de ülkenin kazanacan bildirdi.

Pakdemirli, bu yl tarmsal destek tutarnn 22 milyar liraya çkarldn anmsatarak, unlar kaydetti:

2020 yl tarmsal destekleme bütçemizdeki 22 milyar lirann 10,5 milyar liralk ksmnn ödemesini bu yln ilk çeyreinde çiftçilerimizin hesaplarna yatrdk. çiftçimizin yannda olduumuzu ispat ettik. Artan maliyetler karsnda bu yl da doyurucu fiyat politikasyla telafi edeceiz. Hasat zamanndan önce fiyatlar açklayacaz. Kimse merak etmesin, siz ekmeye, biçmeye, aln teri dökmeye devam edin. Siz üretin, ürününüz tarlada, serada, etiniz, sütünüz ise elinizde kalmayacak, gerekirse devlet olarak biz alrz.

Ana Sayfaya Git