Üretimin gücü birleşiyor

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sunulan “Üretimin Gücü Birleşiyor” ve “Koca Çınarların Gölgesinde” projeleri onaylandı.

Haberler 20.12.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR(SÖZ)- Merkez Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci, ilçede uygulanacak olan Üretimin Gücü Birleiyor ve Koca çnarlarn Gölgesinde projelerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanl ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan onaylandn duyurarak, vatandalara hayrl uurlu olmasn diledi.

ÜRETMN GÜCÜ BRLEYOR

Valilik koordinasyonunda Diyarbakrn Yeniehir Belediyesi tarafndan yürütülecek olan Üretimin Gücü Birleiyor proje bal altnda Yeniehir Belediyesi Kadn Sosyal Kooperatif Merkezi Projesinin uygulanacan belirten Beikci, Üretimin Gücü Birleiyor projemiz ile Diyarbakrda kadn kooperatifçilik bilinci artrlarak, yaygnlap kadn kooperatiflerinin kent ekonomisinde aktif kurulular haline gelmesi salanacaktr. Sanayi ve Teknoloji Bakanlmzn onaylam olduu Üretimin Gücü Birleiyor projemiz ile ayrca gençlerimize ve kadnlarmza kooperatifçilik modelini tantp birlikte çalma anlaynn gelitirilmesi, Diyarbakr il ve ilçelerindeki kadn kooperatiflerin kapasitelerini gelitirerek kadn kooperatifleri arasnda koordinasyon ve ibirliini salayp kooperatifçilii yaygnlatrp güçlendirecektir dedi.

NESLLER ARASINDA DAYANIMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl tarafndan onaylanan dier bir projenin ise Koca çnarlarn Gölgesinde projesi olduunu ifade eden Beikci, Bu projemizde ilçemizde 65 ya ve üstü yalnz yaayan yallara yönelik. Projemiz evden çkamayan, evden çkta zorluk yaayan, tedavisi mümkün olmayan ölümcül hastalar, bakma muhtaç veya birlikte yaad aile bireylerinden ya da bakcsndan ald hizmetlerin yetersiz kald durumlarda evde bakm hizmetine gereksinim duyan yallar ile kendi ihtiyaçlarn karlayamayan yallarn günlük yaamlarnda daha aktif bireyler olmalarn salamak amacyla hazrlanmtr. Projemizde amacmz yallarmza yönelik yaam kolaylatrc faaliyetler ve hobi kurslar ile daha uygun koullarda yaamalarn salamak ve kuaklar aras etkileim modeli ile gençlerle yallar bir araya getirecek sosyal faaliyetler yürüterek iki nesil arasnda dayanmay güçlendirmek amaçlanmaktadr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git