Ürettiklerini "Kadın Emek Çarşısı"nda satışa sunacaklar

Bingöl'de Belediye tarafından kurulan ve içerisinde 18 iş yeri bulunan "Kadın Emek Çarşısı" törenle hizmete açıldı.

Haberler 09.08.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Belediyesi tarafndan, kadnlarn el emei ürünlerini sata sunarak ev ekonomilerine katk salamalar amacyla kurulan Kadn Emek çars törenle hizmete açld.

Yeniehir Mahallesinde bin 190 metrekare alanda kurulan ve toplam 18 i yeri bulunan çary dönüümlü olarak kullanacak kadnlar kura ile belirlendi.

Belediye Meclis Üyesi, TSO Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Feyza Baak Koç, kurann ardndan çary 3 ay süre ile kullanacak kadnlara anahtar tesliminin yapldn söyledi.

Koç, kadnlarn yarndan itibaren dükkanlarn içini dizayn edip, ürünlerini yerletirerek sata balayabileceini ifade ederek, kadnlarn ürünlerin satndan elde ettikleri gelirle aile ekonomisine katk salayacan aktard.

Ekonomik gücünü eline alan kadn, güçlü kadndr. Güçlü kadn, mutlu kadndr. diyen Koç, amaçlarnn kadnlarn aile içerisindeki gücünü ve mutluluunu artrabilmek olduunu dile getirdi.

Koç, kadn istihdamn ve giriimciliini desteklemek adna bu projeyi gerçekletirdiklerini kaydederek, projenin hayata geçirilmesinde emei geçen AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Bingöl Milletvekili Enver Fehmiolu ile Belediye Bakan Yücel Barakazi ve eski Bingöl Valisi Yavuz Selim Kögere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git