Uzaya gitmenin bedeli belli oldu!

NASA JPL öncü mühendisi ve Airspace Experience Technologies (ASX) kurucusu Dr. Anita Sengupta, "Gelecekte ticari uzay seyahati önemli olacak. 100 bin ya da 200 bin dolar ödeyen herkes uzaya gidebilir." dedi.

Haberler 20.01.2020 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sengupta, Marsa insan gönderimi de olacan Aya ve Marsa çok gidileceini, hatta Marsta bir koloni kurulacan söyledi.

Sengupta, Gelecekte ticari uzay seyahati önemli olacak. 100 bin ya da 200 bin dolar ödeyen herkes uzaya gidebilir. diye konutu.

15 KENTE UYGULANACAK

Hava araçlarnn kargo aplikasyonunu 2023de hizmete sunacaklarn kaydeden Sengupta, 2025de yolcu hizmeti vermi olacaklarn ve bunu 2025e kadar 15 kente uygulayacaklarn belirtti.

Sengupta, hava araçlarnn helikopter ve uçak karm bir model olduunu kaydederek, UBER bizimle ilgileniyor. Aracmz, 12 bin fite kadar çkabiliyor ve 20 desibellik bir sesi var. Ksa mesafelerde kullanlacak. Karbon emisyonu da sfr olacak. açklamasnda bulundu.

MSYONUMUZUN PARA KAZANMANIN ÖTESNE GEçMES LAZIM

Gençlere tavsiyesinin sürdürülebilir iler yapmalar, karbon ayak izini azaltmalar ve daha az tüketim toplumuna sahip olmak için çalmalar olduunu belirten Sengupta, sözlerini öyle sürdürdü:

Yeni ie balayan insanlara motivasyonlarn yüksek tutmalarn ve yeni teknolojilere yönelmelerini, sürdürülebilirlii desteklemelerini ve iklim deiikliini düürmeleri için çalmalarn tavsiye ediyorum. Bir misyonunuz olmas lazm ve farkndalk yapmak için misyonunuzun para kazanmann ötesine geçmesi lazm. Türkiyeye ilk defa geldim. Burada hiç i yapmadm ama belki irketlerle, üniversitelerle ortak çalabilir ve örenci istihdam edebiliriz.

klim deiikliine dikkat çeken Sengupta, trafik ve karbon ayak izinin azaltlmas gerektiini belirterek ASX firmas olarak üzerinde çaltklar elektrikli hava aracnn da hava kirliliini azaltmada etkisinin olacann altn çizdi.

Ana Sayfaya Git