Uzman eller kırsallarda!

"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi" kırsal mahallelerde de uygulanacak

Haberler 24.03.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krsal Kalknmada Uzman Eller Projesinin uygulama alanlarna krsal mahalleler de eklendi.

Tarm ve Orman Bakanlnn Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Krsal Kalknmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakknda Teblide Deiiklik Yaplmasna Dair Teblii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Tebli krsal alanda yaayan/yaamay taahhüt eden, meslek yüksekokullar ile üniversitelerin tarm, hayvanclk, ormanclk, gda ve su ürünleri eitimi veren bölümlerinden mezun genç nüfusun istihdamna katk salamak, tarm, hayvanclk, ormanclk, gda ve su ürünleri sektörlerinde giriimcilii destekleme amacyla krsal alandaki tarmsal üretim yapan iletmelere örnek ve önderlik oluturacak sürdürülebilir yatrmlara hibe destei verilmesine ilikin esaslar düzenliyor.

Teblide yaplan deiiklikle, Uzman Eller Projesinin uygulama süresi güncel uygulama rehberinin yaymlanmas ile balayacak ve programn uyguland takvim ylnn kasm aynn son i günü sona erecek.

KIRSAL KALKINMA

Proje uygulama alan olarak da köy, belde, krsal mahalle ve tüm illerde nüfusu 20 binden az olan yerleim yerleri belirlenirken, bu alanlara krsal mahalleler de eklendi.

Tarm Reformu Genel Müdürlüü, uygulama kapsamnda, il proje deerlendirme komisyonu tarafndan gönderilen sonuç tablolarnn nihai deerlendirmesini yapmak üzere merkez proje deerlendirme komisyonunu kuracak. Genel Müdürlük, merkez proje deerlendirme komisyonu tarafndan sunulan listeleri onaylayacak ve hak sahiplerine ilan edilmek üzere nihai asl ve yedek listeleri il müdürlüüne bildirecek.

l düzeyinde uygulanacak projelerin il müdürlüü adna yürütülmesinden ve projelerin izlenmesinden sorumlu olan proje yürütme birimleri, proje bavurularnda istenilen belgelerin ön kontrolünü yaparak uygun olan projeleri web sisteminden onaylayacak. Okunaksz/hatal/yanl bilgi ve belgeleri içeren projeleri düzeltilmesi için bavuru sahiplerine bildirecek. Düzeltilen projelerin nihai bavuru listesini hazrlayarak il proje deerlendirme komisyonuna tutanak ile teslim edecek.

PROJEYE BAVURU

Projeye, bavuru tarihi itibaryla, sosyal güvencesi olmayanlar ile Sosyal Sigortalar ve Genel Salk Sigortas Kanununun sigortal saylanlara ilikin 4üncü maddesi kapsamnda olanlar bavuru yapabilecek. Ancak hibe sözlemesi imzalama aamasnda, uygulayacaklar proje konusu ile ayn konuda sigortal saylanlar haricindekiler bu haklarndan feragat edecek. Bu kiiler, uygulayacaklar proje konusu dnda kalan konularda proje uygulama, kontrol ve izleme süresince sigortal çalan veya vergi mükellefi olmayacaklarn taahhüt edecek. Sosyal güvencesi olmayanlar ise uygulayacaklar proje konusu ile ayn konuda olmas kaydyla kayt yaptrabilecek.

Bakanln ayn konudaki dier hibe programlarndan yararlanan kiiler izleme süreleri boyunca tebli ile düzenlenen desteklemeden yararlanamayacak.

Projeye ilikin hibe sözlemesinin imzalanmas aamasnda, ilgili kiilerin, krsal alanda ikamet ediyor olmas ve uygulayaca proje konusuyla ilgili, güncel uygulama rehberinde belirtilen koullar salyor olmas önem tayor.

Hibe sözlemesi imzalayp mal almndan vazgeçen veya hibe sözlemesi koullarna uygun olarak hareket etmedii için hibe sözlemesi feshedilen hak sahipleri Uzman Eller Projesi kapsamnda verilen hibe desteinden üç yl süreyle yararlanamayacak.

Ana Sayfaya Git