Vakıfbank bölgeye 5.5 milyar destek!

İki gün süreyle "Anadolu Zirvesi'nin" ikincisini Diyarbakır'da gerçekleştiren VakıfBank, 9 aylık süre içerisinde Güneydoğu bölgesine 5.5 milyar liralık destek sağladığı bildirildi.

Haberler 11.11.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güçlü Türkiyenin Lider Bankas vizyonuyla, müterilerinin hayatn kolaylatran çözümler sunan VakfBank, ülke çapnda düzenledii Anadolu Zirvelerinin serisini Diyarbakrda da sürdürdü. Bu kapsamda ikincisi Diyarbakrda gerçekletirilen, iki gün süren zirve için kente gelen VakfBank Yönetim Kurulu Bakan smail Alptekin, Genel Müdür Mehmet Emin Özcan ile yönetim kurulu üyeleri ve genel müdür yardmclar, Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu ve Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillay ziyaret etti, i dünyasnn temsilcileriyle temaslarda bulundu.

Bankann bölge yönetimi, birim müdürleri ve ube müdürleriyle bir araya gelen VakfBank heyeti, bölgede gerçekletirdikleri çalmalar detaylandran ve yeni yatrmlarn planlayan toplantlar düzenledi. VakfBank organizasyonunda, Diyarbakr bata olmak üzere Güneydou Anadolu Bölgesinin önde gelen i adamlar ve yerel yöneticileri, banka üst yönetimiyle bir araya geldi.

- VakfBank olarak biz sizin ayanza geleceiz ve sizi dinleyeceiz

VakfBank Yönetim Kurulu Bakan smail Alptekin, bölge ziyareti kapsamnda bir otelde düzenlenen resepsiyonda, Diyarbakrda bulunmaktan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

stanbulda Ankarada oturup hizmetlerimizi yürütmek, kararlarmz vermek düüncesinde deiliz. Devletimizin ve hükümetinizin genel politikasnda olduu gibi sizlerle yüz yüze görüeceiz, sizin fikir ve düüncelerinizle kaynap size hizmet vereceiz. diyen Alptekin, bu amaç dorultusunda Diyarbakr ve Güneydou Anadolu Bölgesine bal illerin i adamlaryla görütüklerini, gelecek aylarda ayn ziyaretlerin baka bölgelerde devam edeceini aktard.

- VakfBankn ekonomiye destei 220 milyar liraya ulat

VakfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan da Diyarbakrda 10, Güneydou Anadolu Bölgesi genelinde ise 35 ube ve bölge müdürlüü araclyla bölgeye deer katacak yatrmlar artrarak sürdüreceklerini belirtti.

Medeniyetler beii, peygamberler makam, sahabeler yurdu Diyarbakrn VakfBank ailesi için büyük önem tadna iaret eden Özcan, Güçlü Türkiyenin Lider Bankas olma vizyonuyla, ülkenin her bir köesini ziyaret edip, kendilerinden ne beklendiini yerinde dinlemek ve ihtiyaçlar yerinde tespit etmek için yollara dütüklerini dile getirdi.

Diyarbakrn kendisi için ayr bir önemi olduuna dikkati çeken Özcan, bugünkü ad ile Diyarbakr Anadolu Lisesi olan Maarif Kolejinde lise eitimini tamamladn anlatt.

Özcan, sözlerine öyle devam etti:

VakfBank, yurt içi ve yurt dnda yaklak bin ubesi ve 20 bine yakn çalanyla hizmet vermektedir. Bir kaç gün önce 2017 yl üçüncü çeyrek bilançomuzu açkladk. Nakdi ve gayri nakdi krediler araclyla ekonomiye saladmz destek 220 milyar liraya yaklat. Bununla bankamzn aktif büyüklüü, yllk yüzde 25 artla, 250 milyar liraya ulat. Güneydou Anadolu Bölgesine 9 ayda 5,5 milyar liralk katk saladk. Bölgemizde kullanlan toplam nakdi kredilerin yaklak yüzde 11i bankamz kanalyla gerçeklemitir. Ticari krediler yoluyla 2017 ylnda, u ana kadar Güneydou Anadolu Bölgemize saladmz nakdi ve gayri nakdi destek ise 3,5 milyar liraya ulat.

- çiftçi, KOB ve turizmcilere tam destek

VakfBank olarak ayrca, tarmsal faaliyetlerin her alannda, tarm bankaclna özel ürünlerle çiftçiye tüm güçleriyle destek olmak için çaltklarn aktaran Özcan, en önemli gelirini tarmdan elde eden Diyarbakrn bu yöndeki çalmalarn daha da zenginletirmek için kentte olduklarn belirtti.

Özcan, Diyarbakrn ve bölgenin bereketine bereket katmak balca hedeflerimizden. Diyarbakr ve bölgeyi kalkndracak yatrmlara desteimizi sürdürüyoruz. dedi.

- Diyarbakr ve bölgedeki tüm belediyelere önemli destekler salayacaz

Geliim açsndan büyük frsatlara sahip Diyarbakrn hak ettii tüm zenginliklere kavuabilmesi için dünyaya açlan bir Diyarbakr için, bugüne kadar olduu gibi bugünden sonra da var güçleriyle çalacaklarn dile getiren Özcan, unlar kaydetti:

Yerel yönetimlere özel önem vermek gerekiyor. Sektörde bir ilki gerçekletirerek yerel yönetimlerle ilgili bir birim oluturduk. Büyükehir belediyemiz bata olmak üzere Diyarbakr ve bölgedeki tüm belediyelere önemli destekler salayacaz. VakfBank olarak Diyarbakrn ve Güneydou Anadolu Bölgesinin potansiyelini en verimli ekilde kullanmasna destek verecek, yaplan tüm çalmalarn, atlan tüm admlarn yannda olacaz.

Vali Hasan Basri Güzelolu da VakfBankn Diyarbakrn kalknmasna yönelik hassasiyetle gerçekletirdii bu bulumay tebrik ve takdir ettiini belirtti.

Güzelolu, Bizi biz yapan deerler temelinde ve medeniyet geçmiimizin en önemli kurumsal kimlii olan, vakf anlay üzerinde gelien VakfBankn tam da buna yakr ekilde Anadolunun ve ülkemizin en önemli ve en youn vakf eserlerine sahip Diyarbakrda böylesi bir bulumay gerçekletirmesini de anlaml buluyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git