Vakfın dağıttığı koyunlar ikiz doğuruyor

MUŞ'un Varto ilçesinde Sosyal Yarımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 6 ay önce dağıtılan koyunların bazıları ikiz doğurmaya başlayınca besicinin yüzü güldü. Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, besiciye Amasya TİGEM'den, yılda iki kez doğum yapan koyunların da dağıtılacağını söyledi.

Haberler 14.11.2016 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Varto Kaymakam Mehmet Nuri çetin, bölgede hayvancl gelitirme projesi kapsamnda maddi durumu iyi olmayan aile ve isiz gençlere istihdam salamak amacyla yaklak 6 ay önce 26 kiiye 20er koyun ve kuzunun hibe edildiini söyledi. Kaymakam çetin öyle dedi:

Sosyal Yardmlama Vakfnn projesi çok baarl oldu. Koyunlar ikinci douma balad. Baz koyunlar çifter çifter doruyor. Biz de bununla yetinmeyip besiciye Amasya TGEMden yeni bir üretim olan Bafra koyunlarn getirip hibe olarak datacaz. Bunlar, çift dourma oran daha yüksek olan bir cins. Irk slah hakknda fayda salamaya çalacaz. çalan kardelerimize iyi bir tevik olur.

BU GDLE SÜRÜ SAHB OLURUZ

Bahçelievlerde oturan ve yaklak 6 ay önce 20 koyun ve 20 kuzu aldn söyleyen Cebrail Özel ise, Kaymakam bey bize babalk yapt. Onun sayesinde havyan sahibi olduk. kinci doumda iki koyunum çift dourdu. Böyle giderse ksa sürede hayvanlarmn saysn 200e çkar. Sürü sahibi olur ve yokluktan kurtulmu oluruz dedi.

Koyunlardan alan isiz Cebrail Özel de, Kaymakam bey hayatm kurtard. Artk her sabah hayata güler yüzle uyanyorum. Gün boyu koyun ve kuzularla urayorum.. Yaknda büyük bir sürüye sahip olmann hayalini bile kuruyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git