Van esnafı, İranlı turistler için Farsça öğreniyor

VAN'da esnaf, İran'dan gelen turistlere daha iyi hizmet vermek ve daha sağlıklı bir iletişim kurmak için Farsça öğrenmeye başladı. Proje koordinatörü Yılmaz Tekin, Van'a gelen İranlıların Türkçe ve İngilizce bildiğini bu nedenle onlara hizmet veren Vanlı esnafın da hem Farsça, hem de İngilizce konuşabilmesi için böyle bir kurs açtıklarını ve bu kursun esnaf açısından faydalı olacağını söyledi.

Haberler 02.05.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odas (ESOB) ile Dou Anadolu Kalknma Ajans (DAKA) ibirliiyle, kentteki ranl turist younluunu göz önüne alarak ve esnafn talebi üzerine Farsça kurs açt. Bir lisan bir insan projesi kapsamnda balatlan kursta yaklak 100 kursiyer Farsça öreniyor.

Proje koordinatörü Ylmaz Tekin, Vana gelen ranllarn Türkçe ve ngilizce bildiini bu nedenle onlara hizmet veren Vanl esnafn da hem Farsça hem de ngilizce konuabiliyor olmas gerektiini söyledi.

FARSçA ÖRENYORLAR

Açlan kursla, esnafn turistlerle anlaabilecei düzeyde Farsça örenmesi hedeflediklerini belirten Tekin, Esnafmza, tüccar ve tacirimize yönelik Farsça ve ngilizce dil kursu balattk. Esnafmz da kurslarmza youn ilgi gösteriyor. Vana son zamanlarda çok sayda ranl turist gelmektedir. Biz de istiyoruz ki, esnafmz ve sanatkarmz ranl misafirlerimizi karlayp, uurlayabilsin. ran-Türkiye arasndaki binlerce yllk dostluuna biraz daha katk salamak istiyoruz. Vanl esnafn ticari hayatta yer almasna katk salamak istiyoruz. Gelen misafirlerimizi mutlu bir ekilde ülkelerine uurlamak için böyle bir proje balattk dedi.

Vanda 10 yldr esnaflk yapan Osman Aslan ise, ranl turistleri daha iyi arlamak için Farsça örenmeye baladn analatarak, Gelen turistlere ana dillerinde hizmet sunmak ve kentimizi daha iyi tantmak için Farsça kursuna bavurdum. Buradaki eitmenlerin destei ile Farsça öreniyoruz. Bu durumdan oldukça memnunuz. u ana kadar kendimizi ifade edecek düzeye ulatk. Günlük hayatta kullanlan Farsça kelimeleri örendik dedi.

Esnaf Mustafa Ik da, Van, tarih boyunca geçi kaps olmutur. Ülkemiz ve ehrimiz adna gelen misafirlerimizi daha iyi arlamak için bu kurslar büyük bir frsattr. Biz de esnaf olarak bu frsattan yararlanmak istedik. Günlük hayatta konuulan kelimeleri örenmekle baladk. u anda kendimizi daha da gelitiriyoruz. nallah bundan sonra kentimize gelen turistleri kendi dillerinde karlayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git