Van'a 102 bin İranlı turist giriş yaptı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Ticaret ve Sanayi Odası, İranlı turistler için yapılması gerekenler hakkında bir panel düzenledi. Panel kapsamında, İranlı turistlerin kişi başı harcamasının 2 bin dolar olduğu açıklandı.

Haberler 19.04.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

VATSOda düzenlenen panele Van Valisi brahim Tayapan, VATSO Bakan Necdet Takva, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, otelciler ve turizmciler katld. Panelde ilk olarak YYÜ Edebiyat Fakültesi Sosyaloji Bölümü Bakan Doç. Dr. Suvat Parin ranl turistlerle ilgili yapt bir aratrmada elde edilen sonuçlar açklad.

961 ranl turistle görümeler yaptklarn belirten Doç. Dr. Parin, Vana gelen turistlerin eitimli ve genel anlamda hizmetlerden memnun olduklarn belirttiklerini söyledi.

NAKT PARA HARCIYORLAR

ranl turistlerin kii ba ortalama 2 bin dolar nakit harcadklarn belirten Parin, Vanda bir ran masas kurulmas gerektiini söyledi. Ayrca bata elence sektörü olmak üzere farkl hizmet sektörlerinin de hayata geçmesinin ranllarn talebi olduunu anlatan Parin, ranllarn youn olarak geldii günlerde resmi kurumlarn misafirhanelerinin de kullanlmasnn önemli olduunu söyledi.

102 BN TURST GR YAPTI

Van TSO Bakan Necdet Takva ise 2017 Mart aynda 102 bin ranl turistin Vana giri yaptn belirterek, ranllarn Vana bu anlamda çok önemli bir katma deer kattn söyledi. Van ile ran arasndaki Kapköy Snr Kapsnn da uluslararas standartlara çkarlmasnn önemine dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git