Van'da alışveriş festivali başladı

Van'da ekonomiye katkı sunmak ve ülkelerindeki 13 günlük nevruz tatili için kente gelen İranlı turistleri ağırlamak amacıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen "Van Alışveriş Festivali (Shopping Fest)" başladı.

Haberler 16.03.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilik himayesinde 15-29 Martta düzenlenen festival kapsamnda kent merkezinde bir araya gelen Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mehmet Emin Bilmez, pekyolu Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Cemil Öztürk, Dou Anadolu Kalknma Ajans Genel Sekreteri Halil brahim Güray, AK Parti Van Milletvekilleri rfan Kartal, Abdulahat Arvas, AK Parti Büyükehir Belediyesi Aday Necdet Takva, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve çok sayda vatanda, Cumhuriyet Caddesindeki festival alanna yürüdü. Kortej yürüyüü srasnda Van kedisi ve Van Gölü canavar kostümlerini giyen baz kiiler de etkinlie renk katt.

Alanda halk oyunlar, basketbol, paten, bisiklet ve sahne sanatçlarnn gösterileri büyük beeni toplad.

Stantlar gezerek çalmalarla ilgili bilgi alan Vali Bilmez ve beraberindekiler, festival alanndaki keman gösterisini izledi, katlmclarla sohbet etti.

- Esnafmzn yüzü gülecek

Vali Bilmez, AA muhabirine yapt açklamada, ranllarn her yl olduu gibi bu yl da Vana büyük ilgi gösterdiklerini söyledi.

Gümrük kapsnda uygulanan harçlara ramen youn bir turist aknn olduunu anlatan Bilmez, Kentimizde büyük bir hareketlilik, büyük bir heyecan var. nallah her yl gelierek, büyüyerek alveriteki limitimiz giderek artyor. Festival boyunca hem gelen turistler burada elenecek hem de esnafmzn yüzü gülecek. Bunu gelitirmemiz lazm. Van halk huzuruna, barna ve asayiine sahip çkyor. nallah böyle devam eder. diye konutu.

- Otellerdeki doluluk oran yüzde 80i buldu

Kültür ve Turizm l Müdürü Muzaffer Aktu da 15 gün sürecek festivalde turistlerin indirimli alveri yapma imkan bulacan aktard. Etkinliklerin Vann tantmna büyük katk saladn ifade eden Aktu, unlar kaydetti:

Bu kent artk güzelliklerle, fuarlarla ve festivallerle gündeme gelsin. Bu mesele kentin hareketliliini salamak. Bu hareketlilikte kente gelen insanlarn deerlerimizi görmesine de vesile oluyor. Bu nedenle etkinlik kentin turizmine, ticaretine çok katk salyor. Esnaf çok memnun. Önceki yllar çok iyi geçmiti ve herkes kazanmt. Otellerdeki doluluk oran yüzde 80i buldu. Bu ayn 21inden itibaren tüm otellerimiz dolu kapasiteli ile çalacak. Keke bu younluk uzun süre devam etse.

Festival, 15 gün boyunca farkl etkinliklerle devam edecek.

Ana Sayfaya Git