Van’da kurbanlıklar görücüye çıktı

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden olan Van’da besiciler, Kurban Bayramı yaklaşırken bin bir emekle yetiştirdikleri kurbanlıkları görücüye çıkardı.

Haberler 06.08.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann pekyolu ilçesine bal Bostaniçi Mahallesinde kurulan geçici canl hayvan pazarnda küçükba hayvanlar 700 liradan balayan fiyatlarla alc bulurken, büyükba kurbanlk fiyatlar ise 5 bin liradan balayp 15 bin liraya kadar çkabiliyor. Sabahn erken saatlerinde pazara gelen besiciler, Kurban Bayramnn yaklamasyla pazarda hareketliliin baladn belirtti. Bu yl kurbanlk fiyatlarnn geçen yla oranla dütüünün altn çizen besiciler, bu ylki Kurban Bayramndan beklentilerinin olduunu ifade etti.

HA muhabirine konuan Mehmet Kzlta isimli besici, bu yl piyasadan beklentilerinin olduunu belirterek, u an piyasada bir belirginlik olumad, ama birkaç gün sonra piyasann açlacan umut ediyoruz. Bu yl inallah iyi gider. çünkü bölge halknn bütün geliri hayvanclk üzerinedir. Büyükba hayvan fiyatlar ortalama 7 ile 9 bin lira arasndadr. Küçükba hayvanlar ise 800 liradan bin liraya çkabiliyor dedi.

Bu yl umutluyuz

Geçen yla oranla bu yl piyasadan umutlu olduklarn dile getiren Cevdet Yamur ise, Hayvanlarmz satarz inallah. Geçen yl hayvan satlar iyi deildi. Bu yl piyasalar gerçekten güzel. Büyükba hayvan fiyat 6 binden balyor. Küçükba hayvan ise 800 liradan balyor. Örnein koçlarn fiyat da bin 100 ile bin 500 lira aras deiiyor diye konutu.

Hayvanlarn her ekilde satacaklarn ancak istedikleri fiyata alc bulamadklarn ifade eden Ali nce isimli besici de unlar söyledi:

Geçmi yllara göre bu yl herhangi bir kprdama yok. Besiciler bu görüntüleri görünce biraz çekimser kalyor. Tabii hayvanlar bir ekilde satlacak ama kazanç olmuyor. Yem fiyatlar pahal olduu için zahmetlerimizi karlamyor. Büyükba hayvan fiyatlar 5 bin liradan tutun 15 bin liraya kadar yükseliyor. Küçükba hayvan fiyatlar da 700 liradan tutun bin 200 liraya kadar alc buluyor.

Ana Sayfaya Git