Vazifelerini yapsınlar!

Yılmaz: Belediye başkanları ve kayyumlar vazifelerini hakkıyla yapmalı

Haberler 16.10.2021 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Mehmet Hüseyin Ylmaz, Diyarbakra bal Hani ve Kulp ilçelerine yapt çeitli ziyaretlerde, ilçe halknn sorun ve skntlarn dinledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakrn Hani ve Kulp ilçelerine gelen HÜDA PAR Siyasi lerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Hüseyin Ylmaz, bata ekonomik sorun yaayan esnaf olmak üzere; vatanda, köy muhtarlar ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek ilçe halknn sorun ve skntlarn dinledi.

lk olarak Hani ilçesini ziyaret eden Ylmaz, partisinin Hani lçe Bakan Feyzi Yaar ve lçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek ilçedeki sorunlar hakknda bilgi ald.

Bilgilendirmenin ardndan ilçe merkezine geçen Ylmaz ve beraberindekiler, Salihbeg Caddesi esnafn ziyaret etti. Esnaf, her geçen gün yükselite olan temel gda ürünlerinden dolay i yapamaz hale geldiklerini, salgn süreciyle birlikte ekonomik sorunlar yaadklarn dile getirdi.

lçedeki sorunlarn saymakla bitirilemeyeceini belirten esnaf, belediyeye ait çöp kutularnn olmay, caddelerdeki çöplerin zamannda toplanmamas, ilçede her geçen gün saylar artan babo köpeklerin oluturduu tehlikeler gibi birçok konuda yaadklar sorunlar HÜDA PAR Genel Bakan Yardmcs Ylmaza ilettiler.

Ylmaz, esnaf ziyaretinin ardndan ilçeye bal Abaclar (Nirib çulaan) köyü ve Kuyular (Nirib Aan) köyüne bir ziyaret gerçekletirdi. Su sknts çeken her iki köyün muhtarlar, köy halk ve kanaat önderi ile bir araya gelen Ylmaz, sorunlarn dinledi, taleplerini not ald. Hani ilçe ziyaretinin ardndan Kulp ilçesine geçen Ylmaz, partisinin Kulp lçe Bakan Mehmet Sekan Gündüz ve lçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Daha sonra Kulpun kanaat önderleri, köy muhtarlar, esnaf ve halkyla görüerek Kulp ilçesinde yaanan sorun ve skntlar hakknda bilgi ald. Ziyaretlerinde hemerilerinin scak ilgisiyle karlaan Ylmaz, Hani ve Kulp ilçelerinde yaanan sorunlar dile getirdi, yetkililere ve belediyelere sorunlarn çözümü noktasnda çarda bulundu.

Belediyeler vatandaa hizmet etme kurumlardr

Belediyelerin vatandaa hizmet etmesi gerektiini söyleyen Ylmaz, Hani ve Kulp ilçelerimizi ziyaret ettik. lçe bakanlarmz ile birlikte hem esnafmzn hem de vatandalarmzn sorunlarn dinledik. Her iki ilçemizde de maalesef benzer sorunlarn dile getirildiine ahit olduk. En büyük sorunlarn banda hiç üphesiz ekonomik skntlar geliyor. Pe pee yaplan zamlar, girdi maliyetleri, yüksek enflasyon ve benzeri sebeplerle yaanan ekonomik skntlar esnaf ve vatanda zor durumda brakyor. Bunlarn yan sra belediyenin hizmette yetersiz kalmas ve balanan ilerin zamannda bitirilmemesi ilçelerdeki yaam zorlatrmaktadr. Her iki ilçemizin etrafnda bol su kaynaklar varken bu suyun ilçelerimize, köylerimize ulatrlmas için çalma yaplmamas üzüntü vericidir. çme suyunun yannda bahçe sulamas için de suyun olmamas nedeniyle tarmsal üretim yaplamamakta ilçe halk dardan gelen pahal sebze ve meyveleri tüketmek zorunda kalmaktadr. Bu duruma bir çözüm bulunmaldr. Ayrca ilçe merkezlerindeki sorunlardan bir dieri de çöp kutularnn olmaydr. Bu durum cadde ve çevre temizliini olumsuz etkilemektedir. Ayrca Hani ilçemizde sürüler halinde gezen ve vatandan korkulu rüyas haline gelen babo köpekler için de acil bir çözüm bulunmaldr.

Belediyeler vatandaa hizmet etme kurumlardr. Seçilmi belediye bakanlar ve kayyum olarak atananlar vazifelerini hakkyla yapmaldrlar. Vatandalarnn sorunlarn dinlemeye ve dile getirmeye ve çözümünün takipçisi olmaya devam edeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git