Ve bugün açılıyor

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birinci ve üçüncü kesimleri kullanıma açılan hattın bu kez 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kesimi de hizmet vermeye başlayacak. Ankara-Niğde Otoyolu, Edirne'den Şanlıurfa'ya uzanan otoyol aksında köprü görevi üstlenecek.

Haberler 16.12.2020 - 04:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylülde törenle açlan Ankara-Nide Otoyolunun, 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik balant yollarndan oluan ikinci kesimi de bugün devreye alnarak, projenin tamam hizmet vermeye balayacak.

Cumhurbakan Erdoann video konferans yöntemiyle katlmnn beklendii Ankara-Nide Otoyolu ikinci kesiminin açlnn Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu tarafndan yerinde gerçekletirilmesi planlanyor.

Edirneden anlurfaya uzanan otoyol aksnda önemli bir görev üstlenecek Ankara-Nide Otoyolunun 113 kilometre otoyol ve 39 kilometre balant yoluyla toplam 152 kilometrelik ikinci kesimindeki çalmalar tamamland. Yolun, Ankara-Ackuyu Kava arasnda kalan 119 kilometrelik ilk kesimi ile Alayhan ve Gölcük kavaklar arasndaki 59 kilometrelik üçüncü kesimi 4 Eylülde düzenlenen törenle hizmete açlmt.

ULAIMDAN SANAYYE, TCARETTEN TURZME KADAR KOLAYLIK

Edirneden balayarak, stanbul ve Ankara üzerinden Güneydouya kadar uzanan otoyolun kesintisiz salanmasnda önem arz eden ve 275 kilometre ana gövde, 55 kilometre balant yolu olmak üzere toplam 330 kilometre uzunluunda olan Ankara-Nide Otoyolu, uluslararas eriimin yan sra ticari ve turistik ulam da kesintisiz hale getirecek.

Yap-ilet-devret modeliyle ina edilen otoyolla, yllk 127 milyon 551 bin litre yakt tasarrufu ve karbon emisyonunda 318 milyon 240 bin kilogram azalma salanacak. Güvenli seyahat imkanyla 4 saat 14 dakikalk mesafeyi 2 saat 22 dakikaya indirecek Ankara-Nide Otoyolu, böylece bölge sanayisinin gelimesine de katk verecek.

Otoyol, 1985 ylnda Dünya Miras Listesine dahil edilen Göreme Milli Park, Derinkuyu Yeralt ehri, Kaymakl Yeralt ehri, Karlk Kilisesi, Aziz Theodore Kilisesi, Karain Güvercinlikleri ve Soanl Arkeolojik Alan gibi turizm merkezlerine de ulam kolaylatracak.

Ana Sayfaya Git