Ve fuar açılıyor

Terör eylemleri ve çatışmalar nedeniyle 2 yıl ertelenen fuar organizasyonları yeniden başlıyor.

Haberler 18.04.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜYAP Fuarclk öncülüünde ve baz sivil toplum kurulularnn da destekledii Diyarbakr Tarm Hayvanclk Fuarnn tantm toplants yapld. Toplantya TÜYAP Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz ve sivil toplum kuruluu temsilcileri katld. Alagöz, yeniden Diyarbakrda fuar düzenlemenin mutluluunu yaadklarn belirterek, öyle dedi:

TARIM FUARI BUGÜN AçILIYOR

Bugün bizim açmzdan çok anlaml bir gün. Düün günü desek tabiri caiz olur. çünkü 2 yllk aradan sonra yeniden Diyarbakrda fuar düzenlemeye balyoruz. Bu Diyarbakr, Güneydou Anadolu Bölgesi ve ülkemiz açsndan da son derece anlaml bir gün. Fuar; ticaret, huzur, bereket, ayn zamanda da ehrin sosyal hayatnn da canlanmas demek. Yarn(bugün) açacamz Diyarbakr Tarm, hayvanclk fuar da ekonominin baharnn habercisi niteliinde olacak. 2015 ylnda burada düzenlediimiz fuardan yüzde 20 büyümü bir fuarla balyoruz, daha fazla katlmcyla çok daha fazla ürün ve hizmetle sergileyeceiz. Bir dier büyümeyle fuarmza gelecek yabanc ziyaretçi saysnda art görüyoruz. Bu yl randan 43, Iraktan 120, Sudiarabistandan 45 Türkiyede yaayan yabanc uyruklu i adamlarndan oluan bir heyetle birlikte toplamda 218 yabanc i adam fuarmzda i balantlar kurulmak üzere hazr bulunacak.

KATILACAK YABANCI ADAMI

Yurt içinden de yine katlm saysnda art var bu çerçevede 2015 ylndaki fuarda 430 lük bir ziyaret organizasyonu gerçekleirken, yarn ki fuara 600 otobüsle ziyaret gerçekleecek. Fuarda yüzün üzerinde firmann tamamn görme imkan olacak dedi. 18-20 Nisan tarihleri arasnda düzenlenecek olan Diyarbakr Tarm Hayvanclk Fuarnda çeitli firmalarn katlmnn yansra, tarm ve hayvanclk alannda eitim seminerlerinin de verilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git